×
Meny

Ramdelar till BMX

Bra att veta

En lätt race BMX frame för höga hastigheter

För att få ut det mesta av din BMX racingupplevelse bör du ha en ram som är lätt, stabil och lämplig för din längd. I BMX racing är målet att nå mållinjen före alla andra och för att göra detta möjligt behöver din race BMX ram ge dig kontroll när du tar skarpa svängar i höga hastigheter.

BMX race frame - vilken storlek ska jag välja?

Inom BMX race frame kategorin kommer du se att ramarna är uppdelade i "ram namn" som börjar med Mini och går hela vägen upp till Pro XXXXL. De två viktigaste måtten som delar upp ramarna är längden på top tube och längden på chainstay. Generellt sett ökar båda dessa mått i längd när ramstorleken blir större.

Top tubens längd är avståndet mellan mitten av head tuben och mitten av seat tuben. Målet här är att få en ram storlek som gör att du kan åka i en bekväm och atletisk position. Din egna längd är den främsta indikatorn, så kolla in våran BMX Race Storleksguide för att se vilken storlek vi rekommenderar för din längd.

Chainstay längd mäts från den bakre axeln till mitten av vevlagret. Längden av chainstay avgör om din BMX cykel kommer att ha en längre eller kortare hjulbas. Ju längre den är desto stabilare kommer din cykel att vara när du hoppar och åker i höga hastigheter. En kortare chainstay gör ramen smidigare och lättare att manövrera vid manuals och skarpa svängar.

Headtube vinkel hos en race BMX ram

Headtubens vinkel är en annan detalj att ha i åtanke som kan påverka känslan av cykeln. De flesta BMX ramar har en vinkel på mellan 74 och 76 grader, men kan variera utanför dessa gradantal också. Mindre vinkel (74 eller lägre) skapar längre distans mellan hjulen, medan högre vinkel (76 eller högre) för hjulen närmare varandra.

En annan del som påverkar cykelns generella känsla är styret. Här kan du hitta våran kollektion av Race BMX Styren.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor