Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Ramar och delar till BMX

Bra att veta

Förstå ramen på din BMX

BMX-ramen är kärnan i hela din setup. Genom att skaffa en ny ram kan du ändra hela känslan av din BMX.

Geometrim på din BMX-ram hänvisar till de olika dimensioner som du måste ta hänsyn till när du skaffar en ny ram. Detta inkluderar topprörets längd, styrrörets vinkel, sadelrörets vinkel och höjd samt kedjeledningens längd. För var och en av dessa finns det flera olika aspekter att ta hänsyn till, men alla kan sammanfattas i två viktiga punkter: för det första ska du se till att den ram du köper är kompatibel med dina befintliga delar, och för det andra ska du välja en ram som ger dig en trevlig körupplevelse.

Andra BMX-ramdelar förklarade

I den här kategorin hittar du också våra vevlager och headsets. Vevlager är det som förbinder vevstakarna med ramen. Så vad du behöver komma ihåg är att detta måste vara kompatibelt med din ram så att allt passar ihop smidigt. Till exempel passar ett MID-vevlager endast på en ram som är byggd för att ta emot denna specifika del.

Headsetet är ett system av lager som finns på framsidan av ramen och som förbinder ramen med gaffeln. Det finns några olika storlekar på headsetet, och du måste se till att det passar till gaffelns styrrör.

Eftersom ramen är så central för hela BMXen måste du sätta ihop hela BMXen från början om du bestämmer dig för att byta ut den. Om du behöver hjälp med att göra detta kan du titta på vår snabbvideo om hur man samlar och underhåller sin BMX.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor