×
Meny

BMX race ram

  Filter
Varumärken
Ram namn
Ram Top Tube
Bakgaffel Längd (Center)
Ram Material

Bra att veta

Hur man väljer rätt BMX race-ram

Valet av storlek för en ny race BMX-ram baseras huvudsakligen på personliga preferenser. Här kommer ett par tips som kan hjälpa nya och oerfarna åkare att välja rätt storlek på race BMX-ram.

När du åker på din BMX racingcykel vill du nå hög fart i banan, därför är det ofta en fördel att ha en längre BMX race-ram då det ger en mer stabil upplevelse i banan.

Den ökade stabiliteten låter dig åka snabbare utan att tappa kontrollen. Om du vill ha en mer responsiv BMX-cykel, låter en kortare top tube dig fokusera bättre på rätt spår i svängarna.

Ska jag välja en brant eller plan headtube-vinkel?

Vinkeln på headtuben är en annan viktig del av stabiliteten på en BMX race-cykel. En plan vinkel ger cykeln en längre hjulbas. En lång hjulbas ger cykeln mer stabilitet vid hög fart. En brant vinkel gör cykeln kortare och mer responsiv. Race BMX-åkare föredrar ofta en plan vinkel då det ger mer kontroll i banan.

Vilken längd ska jag välja på kedjestaget?

När vi pratar om responsivitet mot stabilitet på race BMX-ramen, är kedjestagets längd (bakänden av BMX-ramen) en annan sak att tänka på. Kedjestagets längd på en race BMX ligger ungefär mellan 30 och 40 cm, beroende på ramen.

De flesta race BMX-åkare föredrar en längre bakände då det erbjuder mer kontroll. En lång bakände låter dig pumpa hårdare i pump-banan utan cykeln vänder sig bakåt.

Lätta Race BMX-ramar

Teorin om race BMX är att lägre vikt tillåter mer fart. Med lätt vikt som mål, produceras de flesta BMX-ramarna i lätta material - vanligen antingen kolfiber eller aluminium. De lättaste BMX-ramarna brukar vara gjorda av kolfiber - men de är tyngst om du kollar på priset.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor