×
Meny

Skate kläder & Rullskridskor kläder

Vad ska jag välja för skatekläder?

Inlines och rullskridskoåkning involverar mycket rörelse i både överdelen och underdelen av din kropp, skate kläder ska därför låta dig röra dina armar och ben fritt. En schysst uppsättning skate kläder bör göra det möjligt för dina ben att röra sig fritt och dina knän att böjas utan motstånd. Material är också en viktig faktor i dina inlines och rullskridskor kläder. Bär snabbtorkande och elastiska material som är flexibla, när du är ute och åker.

Att välja Inline och rullskridskor kläder

Först och främst ska du ha ett par sköna inlinesstrumpor som är komfortabla och andas väl. Långa byxor är ett bra val för rullskridsko och inlinesåkning. Jeans eller mjukisbyxor är ett toppval för freestyle och aggressive inlinesåkare. De är inte så flexibla men de ger ett bra skydd för eventuella skrapsår.

En simpel t-shirt på varma dagar och en skate hoodie under höst och vinter är ett önskvärt alternativ. Soliga dagar kan kräva ett par solglasögon, gärna ett part sport solglasögon i hårdplast som inte stör ditt synfält eller går sönder vid fall.

Kom ihåg skyddsutrustningen

Det kan vara frestande att skippa skyddsutrustning. Men även experter inom rullskridskor och inlinesåkning använder alltid hjälp och ett par knäskydd. Överväg om du även ska använda handledsskydd och armbågsskydd, särskilt om du är nybörjare. Skyddsutrustning kan även bäras under dina kläder, om du inte vill kompromissa din stil.

Om du inte har skyddsutrustning i din kollektion, kika på våran Rullskridskor Skydd sida.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor