×
Meny

Tillbehör till längdstavar

  Filter
Varumärken
Diameter

Tid till att skifte spidserne på dina skidstavar?

Spidserne är den del av skistaven, som har direkt kontakt med sneen. Spidserne är en delikat sag, da de ska vara små och skarpe nok till lätt att grave in i sneen, men samtidig inte vara farlige för brugeren och omgivningarna. Om du ejer ett set billigere skidstavar, har du sandsynligvis inte möjlighet för att skifte spidserne, da de är en del av skaftet.

När ett set skidstavar är av en bestämt kvalitet, har du möjlighet för att skifte spidserne, om de blir sløve eller knäcker, istället för att kaste dem i skraldespanden. Spidserne är normalt gjord som en separat forlængelse på bottnen av ​​skaftet, och de är normalt gjord av plast med metall tip.

I denna kategori hittar du också en serie stavar med præmonterede kurve och asfaltpuder, som gör det möjligt för skiløberne att använda deres langrendstave ude på den öppna väg.

Stavhandtag till ditt längdskidäventyr

Stavhandtagen finns på den övre delen av staven och är det som du greppar i när du åker skidor. Om du får blåsor, har svårt att greppa handtaget eller om beläggningen börjar lossna är det dags att överväga nya stavgrepp.

Grepp för längdskidstavar är vanligtvis tillverkade av kork, gummi eller plast. Kork är populärt inte bara för att det är mjukt och lätt utan också för att det är hållbart. Vissa skidåkare tycker däremot att gummi är ett bekvämare alternativ.

Remmar till dina längdstavar för maximal prestanda

Om du använder rätt rem kan du trycka hårdare på staven utan att behöva hålla staven lika hårt i handen. I allmänhet finns det tre typer av remmar, loopremmar, seleremmar och remmar med snabbfäste. Vilken stil du väljer är upp till dig själv, men slingremmar är mest populära bland nybörjare medan medelmåttiga och avancerade åkare vanligtvis väljer sele- eller snabbspänningsremmar.

Om du tycker att det är dags att skaffa en helt ny uppsättning stavar kan du kolla in våra längdskidstavar.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor