×
Meny

Freestyle BMX Ramar

  Filter
Färger
Varumärken
Ram Top Tube
Bakgaffel-längd (Slammed)
Bakgaffel Längd (Center)
Ram standover höjd
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Bra att veta

En avgörande BMX del

Freestyle BMX:ens ram är det största och dyraste av BMX delarna, men det är väldigt viktigt för din stil av åkning och för din framgång som en åkare. När man väljer det rätta BMX freestyle ramen till dig och din BMX freestyle cykel så är storleken en personlig del. Det är några saker som kan hjälpa dig om du är nybörjare och inte har erfarenhet nog för för att veta vilken ram som din BMX freestyle cykel ska ha.

En tumregel är att en kortare topprörslängd på en BMX freestyle-ram, motsvarar en mer responsiv BMX freestyle-cykel, medan ett längre topprör erbjuder en mer kontrollerad ram.

Ska min huvudvinkel vara brant eller platt?

Huvudrörsvinkeln spelar också en stor roll i BMX freestyle-cykelns lyhördhet. En brant huvudvinkel kräver en kortare hjulbas, detta kan göra varv skarpare. Många park- och gatu-åkare föredrar en brant vinkel på huvudröret. Den smidigare hörnet är mest föredraget hos åkare eftersom det ger bättre kontroll vid hög hastighet.

Vad med kedjans längd?

När man talar om ansvaret hos BMX freestyle-rammen, är den kedjebana längd (bakom BMX-ramen) en bra faktor. Kedjelängden varierar vanligen från 12 till 14 tum beroende på ramen. De flesta åkare föredrar en längre rygg än då den är mer kontrollerad. Park / gatu åkaren föredrar ofta en kortare bakre ände för att ge dem en mer lyhörd cykel för snabba spinn och snabba varv.

För att sammanfatta toppröret talar huvudröret och kedjeställningen: Om du är park eller gatuförare vill du förmodligen ha en ram med ett kort topprör, en brant vinkel på huvudröret och en ganska kort bakre ände. Om du är ett spår vill du förmodligen bara motsatsen, men igen - det handlar framför allt om din personliga preferens.

Hi-ten steel vs. Chromoly

Materialet i BMX-ramen för freestyle BMX-cyklar är vanligtvis högt tålt stål eller en kombination av kromoly och höggradigt stål. Dessa material är tunga, men samtidigt är de extremt hållbara, vilket är en fördel när du utför stunts.

De flesta freestyle BMX-ramar tillverkas i högst tio stålrör. För att ge mer hårdhet till det höga tiotalet, lägger tillverkarna ibland ihop chromoly. Freestyle BMX rammaterial kommer att anges i specifikationerna. Ramar med kromoly kommer att kallas chromoly, andra kommer att kallas hej-tio.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor