Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

BMX Ramar

  Filter
Färger
Varumärken
Storlek
Bakgaffel-längd (Slammed)
Ram standover höjd
BMX-disciplin
Föregående
Nästa
Sida 1 av 3

Bra att veta

Vad är BMX ramar?

Ramen på din BMX-cykel är den största och dyraste delen av din BMX-utrustning. Den har ett stort inflytande på din körstil och din utveckling som cyklist. Både freestyle- och BMX-racerramar har den klassiska diamantformen, men du kommer att upptäcka att racerramar är längre för att ge mer stabilitet.

Med freestyle BMX-cykelramar är målet att ha en hållbar och robust ram som klarar de hårda stötarna. Av den anledningen är de vanligtvis tillverkade av stål. Race-ramar å andra sidan är byggda för att vara så lätta som möjligt och är vanligtvis tillverkade av aluminium.

Vilken ramstorlek ska jag skaffa?

Du kan få ramar i en rad olika storlekar. Vilken ramstorlek du väljer är i slutändan en personlig preferens, men som en allmän regel gäller att ju längre du är, desto större bör din ram vara.

Ramstorlekar mäts vanligtvis efter längden på deras övre rör. I freestyle-ramar uttrycks detta mått i tum. När det gäller BMX-ramar för tävling ser du att de är uppdelade i "ramnamn" som börjar med Mini och går hela vägen upp till Pro XXXXL.

Tillsammans med topprörets längd är huvudrörets vinkel en annan detalj att ta hänsyn till som kan påverka cykelns övergripande känsla. Med en brantare vinkel kommer framhjulet att komma närmare, vilket gör det lättare att utföra tricks med framdelen. En mildare vinkel innebär att hjulet är längre bort, vilket ger mer kontroll i höga hastigheter. Om du ännu inte riktigt vet vad du föredrar kan du bara välja industristandarden, mellan 74° och 76°, för en neutral inställning.

Vad är kedjesträckan inom BMX?

Kedjesträckan är längden som mäts från mitten av din vevparti till mitten av bakaxeln. Den senare kan vara helt insatt i det bakre utfallet (slammed, den kortaste möjliga kedjesträckan) eller till mitten av utfallet (center). Kedjesträckan är en viktig aspekt av din ram och påverkar cykelns hantering. Längden på kedjeledningen varierar vanligtvis mellan 12 och 14 tum.

En kortare kedjesträckning föredras av park- och streetåkare som vill ha en mer responsiv inställning, så att de kan utföra snabba snurrar och skarpa svängar. Trailåkare föredrar en längre bakre del eftersom den ger mer stabilitet och kontroll.

Om snacket om kedjesträckor har fått dig att drömma om en ny kedja kan du ta en titt på våra BMX kedjor för att se om något fångar din uppmärksamhet.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor