×
Meny

BMX Ramar

  Filter
Färger
Varumärken
Storlek
Bakgaffel-längd (Slammed)
Bakgaffel Längd (Center)
Ram standover höjd
BMX-disciplin
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Bra att veta

Freestyle BMX ram - vad är de för något?

En BMX ram är den största och dyraste delen av din BMX setup. Den spelar en viktig roll när det kommer till åkstil. Freestyle ramar har en diamant form och det är den som förbinder cykelns olika komponenter med varandra.

Freestyle BMX frames är vanligtvis tillverkade av stål, vilket garanterar en robust och hållbar konstruktion, medan race frames förlitar sig på lättviktskonstruktion, vilket är anledningen till att de vanligtvis är tillverkade av aluminium. BMX freestyle ramar är kända för att vara mångsidiga och ha en minimalistisk design.

BMX frame - vilken storlek ska jag välja?

Även om det är standard att freestylehjulen har en diameter på 20 tum kan du få ramar i flera olika storlekar. Ramstorlekar mäts vanligtvis efter längden på deras top tube. Den vanligaste längden på top tuben är 21 tum, vilket ger de flesta åkare tillräckligt med utrymme för att svinga ramen under sig när de utför tricks.

Även om ramstorlek är en fråga om personliga preferenser är en allmän regel att ju längre du är, desto längre top tube behöver du. Top tubes kan variera från 12 tum till över 21 tum, så du kan vara säker på att hitta en ram som passar dig. Om du fortfarande är osäker på vilken storlek du ska köpa kan du titta på vår BMX Freestyle Storleksguide.

Utöver längden bör du också tänka på vinkeln på din top tube, eftersom detta påverkar din styrning. Om du har en brantare vinkel kommer framhjulet att komma närmre, vilket gör det lättare att utföra vissa trick. En mildare vinkel innebär att hjulet är längre bort och lämpar sig bättre för mindre snäva svängar. Om du ännu inte riktigt vet vad du föredrar kan du sikta på standard vinkeln som ligger mellan 74° och 76°, detta ger en neutral setup.

Freestyle BMX ram - vad är en chainstay?

BMX chainstay är längden som mäts från mitten av vevpariet till mitten av bakaxeln, så långt bak som möjligt (slammed) eller från mitten av din bakre drop out (center). Chainstay är en viktig aspekt av din ram som påverkar cykelns hantering. Längden på chainstays varierar vanligtvis mellan 12 och 14 tum.

En kortare chainstay föredras av park och street åkare som vill ha en mer responsiv setup, så att de enkelt kan snurra på cykeln samt svänga skarpt. Trail åkare föredrar en längre chainstay eftersom den ger mer stabilitet och kontroll.

Letar du efter en ram för racing? Kolla in våran kategori - Race BMX Ram.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor