×
Meny

BMX Sadelstolpar

Sortering
Färger
Varumärken
Sadel
Sadelstolpe längd
BMX Sadelstolpe Diameter
Reset

Sortering

Använd

Färger

ResetAnvänd

VarumärkenResetAnvänd

Sadel


ResetAnvänd

Sadelstolpe längd

ResetAnvänd

BMX Sadelstolpe Diameter


ResetAnvänd

Bra att veta

Hitta din rätta BMX sadelstolpe

En BMX sadelstolpe är den del av din cykel som ansluter ramen till sadeln. De finns tillgängliga i olika längder, färger och viktigast av allt, olika anslutningsmekanismer. De är viktigt att veta att din sadelstolpe är kompatibel med din sadel, därför köper många åkare en ny sadelstolpe när de köper en ny sadel.

Andra anledningar varför åkare byter ut deras BMX sadelstolpe är för att få mer eller mindre stolplängd eller för att få ett större vinkeljusteringsmöjligheter.

Sadelstolpe BMX - de olika typerna

BMX PIVOTAL SADELSTOLPE

Detta är den vanligaste sortens sadelstolpe. Sadeln monteras enkelt till stolpen med en skruv som spänns och löses upp från ovansidan av sadeln. Den fästs på plats av metalltänderna på både stolpen och sadeln och möjliggör många olika sätesvinklar.

BMX STEALTH SADELSTOLPE

Detta är en ny version av pivotal designen och är densamma på alla sätt förutom en skillnad. Stealth sadelstolpen monteras inte från toppen utan från botten genom ett gängat hål. Den stora fördelen med det här systemet är att det inte finns något hål i sadeln.

BMX COMBO SADELSTOLPE

Combo sadelstolpen har fått sitt namn eftersom stolpen och sätet sitter ihop. Det innebär att det inte går att justera sätesvinkeln. Combo stilen kompenserar för bristen på justering genom att vara lätt och stark.

BMX TRIPOD SADELSTOLPE

Denna stolpe monteras i sadeln på tre ställen, därav namnet tripod. Det ger en stilren look utan att behöva ha ett hål i sadeln. Nackdelen är att det bara finns två vinkel alternativ.

BMX RAIL SADELSTOLPE

Rail stolpen kommer med 2 plattor monterade runt ytterskenorna under sadeln. Sadelstolpen har tänder på plattorna vilken möjliggör vinkeljustering.

Kolla in vårt utbud av BMX sadlar. Behöver du köpa en clamp, spana in våra BMX seat clamps.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor