Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Skidstrumpor

  Filter
Varumärken
Sko storlek
Kön
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Vad är speciellt med skidstrumpor?

Skidstrumpor, även kallat termostrumpor, är utformade på ett annat sätt jämfört med vanliga crew- eller sportstrumpor. Den största skillnaderna hos skidstrumpor är de specifikt vadderade områdena, användningen av material som andas och formen som är gjord för att matcha formen på dina fötter.

Skidstrumpor herr och skidstrumpor dam - finns det några skillnader? Alla skidstrumpor borde vara varma och komfortabla, men eftersom kvinnor generellt sett har lägre sittande vadmuskler, så sitter även änden på strumporna lite lägre än herrarnas skidstrumpor. Tjockare strumpor hittas även under kvinnokategorin för extra komfort.

Designen på skidstrumpor

Extra vaddering används vid skenbenet för att förhindra "shin bang" mot pjäxornas plös. Det är även extra vaddering vid strumpans häl för en tightare passform och även vid tårna för mer värme i det kalla vädret. De bästa skidstrumporna är tillverkade i material som andas, såsom merinoull, polyester eller polyamid. Dessa fukttransporterande material hindrar svett från att bildas inuti din pjäxa, så du inte får kalla fötter.

Tunnare strumpor visar sig vara de varmare skidstrumporna. Detta kanske verkar ologiskt, men tunnare material tillåter mer blodcirkulation vilket i sin tur bidrar till mera värme. Högpresterande skidstrumpor tenderar att vara tunnare och används ofta av professionella skidåkare.

Hur många par skidstrumpor behöver jag?

För det första är det inte en bra idé att ha två par skidstrumpor på sig samtidigt. Detta kan minska blodflödet, ge skavsår och bidra till mindre kontroll över dina skidor. För en vecka lång skidresa, är det rekommenderat att ta med sig minst tre par strumpor, men idealt är det ett par för varje skiddag som gäller. Att byta strumpor regelbundet kommer tillåta dem att andas ordentligt och förhindra illaluktande pjäxor.

Skidstrumpor anses vara baslagret för dina fötter, men för över- och underkroppen kan du spana in Underställ.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor