MENY
×

Skimboards

  Filter
Varumärken
Storlek

Vad är skimboarding?

Skimboarding eller skimming som det också kallas är en actionfylld sport där åkaren använder en skimboard för att glida från stranden över vattnet för att möta en inkommande våg och rida den tillbaka till stranden.

Men skimboarding handlar inte bara om att surfa den perfekta vågen; i "flatland skimboarding", är åkarna ute på vågorna utan att fånga strandvågor. Det tillåter dem att utföra alla möjligt sorters trick som Ollie, Shove It och Kick Flip - tricks som är kända från skateboard-åkningens värld. Dessutom använder skimboarders flyouts för att göra trick.

Skimboarden

En skimboard är på många sätt som en liten surfbräda utan fenor och koppel. I den här kategorin hittar du alla sorters skimboards i många olika designer och färger, gjorda i många olika material såsom trä, fiberglas och kolfiber.

Många skimboards du hittar i den här kategorin har en nose lift eller rocker. När du tittar på skimboard rockers, kan du dela in dem i tre olika kategorier:

Konstant rocker

Innebär att brädan har en konstant kurva från nose till tail, vilket ger åkaren bättre kontroll på stora vågor och branta sluttningar.

Hybrid rocker

En annan populär sorts rocker. Den har en kurva undertill, genom ungefär 3/4 av brädans längd. Restrerande platta del är vanligtvis tailen. Den här designen ger åkaren både bra fart och kontroll på de mindre vågorna. Detta är också den sorts rocker som används mest på platt vatten.

Traditionell rocker.

Den här typen av rocker är helt platt förutom vid nosen. En traditionell rocker används oftast på ställen där vågorna ligger långt ut.