×
Meny

Skimboards

  Filter
Varumärken
Längd
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Bra att veta

Skimboards: vad är de gjorda av?

Skimboarden är, som namnet antyder, brädan du åker på när du åker skimboard. De skiljer sig från vanliga surfbrädor då de är kortare, lättare och enklare att bära med sig. Det finns många olika stilar av skimboards, dessa stilar är baserade på material, storlek och form.

När det gäller skimboard material kan du välja mellan skum eller trä. Skimboards av skum är lekfulla, har hög flytförmåga och är perfekta för barn och fritidsbruk.

Med tanke på deras flexibilitet och flytförmåga är de det föredragna valet för de åkare som vill åka på vågorna i havet.

Skimboards av trä är tyngre än skumbrädor och lämpar sig för skimboarding på så kallat "flatland". De har lägre flytförmåga och bör därför användas på grunt vatten. Erfarna åkare som vill utföra tricks på ramper och rails använder den här typen av bräda eftersom trä är mer hållbart än skum.

Att välja rätt skimboard: storlek och form

När du köper en ny skimboard bör du ta hänsyn till din vikt, längd och den hastighet du vill uppnå. Ju större skimboarden är, desto mer vikt kan den bära. Avancerade åkare föredrar vanligtvis mindre brädor eftersom de är lätta att manövrera och utföra tricks på. Nybörjare och barn kanske bör sikta på en större bräda eftersom det är lättare att hålla balansen på dem.

Formen bestäms av hur böjd nosen och tailen är. Pro skimboards är i allmänhet vassare med starkt böjda främre och bakre kanter. Å andra sidan har skimboards för barn och nybörjare mindre böjd nose och tail för att ge bättre stabilitet.

Är du fortfarande osäker på vilken skimboard du ska köpa? Ta en titt på vår guide - Köpa en skimboard.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor