×
Meny

Skimboards

  Filter
Varumärken
Storlek
Längd
Rekommenderad Användarvikt

Bra att veta

Skimboarding basics

Skimboarding, eller skimsurfing, är en actionfylld sport där åkaren använder en skimboard för att surfa inne vid vattenkanten och ut över vattnet för att möta en inkommande våg och rida den tillbaka till stranden. Skimboards gör det möjligt att "skimma" över grunt vatten utan att vara beroende av vågor - detta kallas flatland skimming.

Skimboarding handlar inte bara om att surfa den perfekta vågen. Flatland skimboarding föregår alltså i grunt och stilla vatten utan vågor. Det tillåter dem att utföra alla möjligt sorters trick som Ollie, Shove It och Kickflip, tricks som de flesta känner från skateboard världen. Dessutom använder skimboarders flyouts när det gör tricks för att få mer höjd.

Vad är en skimboard

En skimboard är på många sätt som en liten surfbräda utan fenor och leash. I den här kategorin hittar du alla sorters skimboards i många olika designer och färger, gjorda i många olika material såsom trä, glasfiber och kolfiber.

Hastigheten är viktig vid skimsurfing

Fart är ett av nyckelordern när det kommer till skimboarding. Ju snabbare du rör dig, ju mer flytförmåga får du också, då fart får boarden att stanna på vattenytan. Det är lite detsamma som om du föreställer dig att du kör din bil i hög hastighet genom en stor vattenpöl, så kör bilen ovanpå vattnet och sjunker inte ner.

Så om du vill ha mer slide på din skimboard, ska du ha mer fart!

Grunt vatten är lättare att skimsurfa över för att det är små naturliga virvlar som får boarden att flyta. För att brädan är så tätt på marken, trycker marken vattnet den uppåt när den går igenom vattnet. Så du kommer ha fysikens lagar på din sida som du inte tidigare är van med.

I alla tillfällen är denna vattensport superrolig och helt klart värd att testa.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor