×
Meny

Underhållning av alpinskidor

  Filter
Varumärken

Vilken typ av underhållning behöver skidor?

Regelbundet skidunderhåll är viktigt för att du ska få den bästa skidupplevelsen. Det finns en mängd saker du kan göra för att hålla dina skidor i toppskick, allt från att torka skidorna efter användning till att slipa underlaget. Mycket av detta underhåll kan göras utan hjälp av ett proffs och här hittar du många av de verktyg som behövs för att hålla dina skidor i gott skick på egen hand.

Ett av de viktigaste verktygen för att ta hand om dina skidor är vallaborsten. Borstar för skidvalla fyller flera funktioner beroende på vilken typ av borste det rör sig om. Metallborstar används i början av vaxningsprocessen för att rengöra underlaget. Därefter används en borste av hästhår för att rengöra vaxet ur skidstrukturen och slutligen förseglar nylonborsten skidans underlag.

För att applicera vaxet på skidorna behöver du ett vallajärn, och för att se till att du har den optimala mängden på skidorna ska du se till att du har en sickel. Andra underhållsredskap som du hittar i den här kategorin är praktiska tillbehör som rengöringsmedel och kantverktyg.

Hur ofta ska man serva sina alpinskidor?

Hur ofta du behöver underhålla dina skidor beror på hur ofta du åker skidor, ju mer du åker skidor desto oftare måste du utföra underhåll. Det är däremot rekommenderat att inspektera dina skidor med jämna mellanrum för att se efter tecken på torrhet, smuts eller skador.

Om du är mer intresserad av längdskidåkning kan du gå över till vår kategori Skidvalla för längd. Här hittar du olika typer av valla som används för längdskidåkning samt relevanta underhållsverktyg.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor