MENY
×

Längdskidåknings pjäxor - Klassisk

  Filter
Varumärken
Sko storlek
Kompatibla Bindningar

En klassisk längdskidpjäxa ska passa perfekt

Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren skidåkare finns det inte många värre saker än att sätta ner fötterna i ett par skidpjäxor som inte passar och som gör att dina fötter gör ont inom få timmar.

En sak att tänka på är att många använder en tjockare strumpa i längdskidpjäxor än i alpinpjäxor. Därför borde skidpjäxorna vara omkring en halv till en hel storlek större än t.ex. dina löpskor.

De klassiska längdskids pjäxorna som finns i denna kategori är designade till både nybörjare och erfarna skidåkare. När du är nybörjare ska du primärt fokusera på att hålla fötterna varma med en tjock liner samtidigt med att välja ett par pjäxor som ger en passande mängd stöd runt om häl och anklar. I ett visst omfång förhindrar detta extra stöd dina anklar från att komma i positioner där det kan orsaka vrickningar eller andra skador. Denna typ av pjaxä passar till den årliga vintersemestern.

En klassisk längdskidpjäxa till den mer erfarna skidåkaren är ofta lättare om du sammanliknar dem med pjäxor till nybörjare. Utöver vikten kommer den största skillnaden vara en tunnare liner. Detta gör pjäxorna mindre varma och gör dem mer flexibla. De mer avancerade setten är skapade med en styvare häl, vilket ger en ännu bättre energiöverföring.