×
MENY

Pjäxor för Klassisk Längdskidåkning

  Filter
Varumärken
Sko storlek
Kompatibla Bindningar
Skid Typ

En klassisk längdpjäxa ska passa perfekt

Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren skidåkare finns det inte många värre saker än att sätta ner fötterna i ett par skidpjäxor som inte passar och som gör att dina fötter gör ont inom få timmar.

En sak att tänka på är att många använder en tjockare strumpa i längdskidpjäxor än i alpinpjäxor. Därför borde skidpjäxorna vara omkring en halv till en hel storlek större än t.ex. dina löpskor.

De klassiska längdskids pjäxorna som finns i denna kategori är designade till både nybörjare och erfarna skidåkare. När du är nybörjare ska du primärt fokusera på att hålla fötterna varma med en tjock liner samtidigt med att välja ett par pjäxor som ger en passande mängd stöd runt om häl och anklar. I ett visst omfång förhindrar detta extra stöd dina anklar från att komma i positioner där det kan orsaka vrickningar eller andra skador. Denna typ av pjäxa passar till den årliga vintersemestern.

Som nybörjare kan du även välja combi-pjäxor eftersom att de:

  • erbjuder mycket stöd för fotlederna
  • har en mjuk sula
  • kan användas för både klassiskt och skate - testa olika stilar innan du spenderar din budget på specialutrustning
  • låter dig utveckla mycket färdigheter och expertis.

En klassisk längdskidpjäxa till den mer erfarna skidåkaren är ofta lättare om du sammanliknar dem med pjäxor till nybörjare. Utöver vikten kommer den största skillnaden vara en tunnare liner. Detta gör pjäxorna mindre varma och gör dem mer flexibla. De mer avancerade setten är skapade med en styvare häl, vilket ger en ännu bättre energiöverföring.

SkatePro