×
Meny

Längdpjäxor Klassisk

  Filter
Varumärken
Sko storlek
Kompatibla Bindningar
Skid Typ

Bra att veta

Längdskidor Klassisk - den perfekta passformen

Oavsett om du är nybörjare eller en mer erfaren åkare så finns det inget värre än att behöva trycka ner fötterna i en pjäxa som inte passar. Vilket i sin tur leder till smärta och ömma fötter inom kort.

En sak värd att tänka på är att många använder tjockare strumpor i längdpjäxor till skillnad från alpin pjäxor. Därför bör du gå upp aningen i storlek vid köp av längdpjäxor om du önskar att använda en tjockare strumpa.

Längdpjäxor klassisk som du finner i denna kategori är designade både för nybörjare och mer erfarna skidåkare. Om du är nybörjare bör du fokusera på att hitta ett par pjäxor som håller dina fötter varma. Kika på ett par pjäxor som har ett tjockt foder och rätt mängd stötta kring häl och ankel. Till en viss del så förhindrar denna stötta stukningar och andra skador på dina fötter. Denna typ passar bra till åkaren som använder sin utrustning en gång om året under skidsemestern.

Som nybörjare kan du även överväga en kombi pjäxa, då de:

  • erbjuder mycket stöd för fotlederna
  • har en mjuk sula
  • kan användas för både klassisk och skate - testa olika stilar innan du väljer att investera i specialiserad utrustning
  • låter dig utveckla dina färdigheter

När det kommer till klassiska längdpjäxor för expert skidåkare så är dessa ofta lättare i jämförelse med pjäxorna för nybörjare. Bortsett från vikten, är en stor skillnad det tunna fodret. Detta bidrar till minskad värme och ökad flexibilitet. Mer avancerade pjäxor kommer med en styvare häl vilket leder till maximal kraftöverföring, viktigt för att uppnå höga hastigheter.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor