×
Meny

Freeride skidor / puderskidor

  Filter
Varumärken
Längd
Midje bredd
Kön
Profil
Nivå
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Bra att veta

Vad är Freeride Skis?
Freeride-skidor, även känd som puderskidor, är gjorda för att åka i offpistförhållanden och i nysnö. Detta inkluderar offpiståkning inom eller nära en skidort eller i backcountryn som nås med vandring eller helikopter. Den orörda baksidan av berget är täckt av ett djupt och pudrigt lager av snö. Detta kräver att man använder skidor med större yta för att kunna erbjuda den flyttförmåga som krävs för dessa snöförhållanden. En vippprofil i spetsar och svansar är också standard, vilket underlättar svängning och flytning.

Hur väljer man Freeride-skidor?
En sak du bör tänka på när du köper freerideskidor är deras midjebredd, eftersom det gör dem mer eller mindre lämpade för pistpass. För att göra livet enklare för dig kan du på varje produktsida, bland produktspecifikationerna, se procentsatser som anger var skidorna kommer att prestera bättre.

Om du gillar att blanda ihop det regelbundet mellan on och offpist, så rekommenderas en mångsidig freerideskida mellan 95 - 105 mm. Dessa skidor kommer fortfarande att kunna köra på preparerade backar samtidigt som de ger bra flyt på nysnö. Om du vill ha skidor som är speciellt gjorda för djup pudersnö, då kommer en midjebredd på 105 mm och över att hålla dig flytande på de största puderdagarna.

En annan viktig faktor att tänka på när du väljer freerideskidor är längden. Även om din längd och förmåga kommer att styra dig mot en viss skidlängd, kommer din vikt och skidstil också att påverka detta.

För mer information och en storlekstabell, kolla in vår storlekstabell för Freeride / Backcountry Ski.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor