×
Meny

Freeskate Frames

  Filter
Varumärken
Diameter
Storlek
Ramtyp
Montering

Bra att veta

Vad är en freeskate frame?

En freeskate ram, även känd som en frame för inlines eller rullskridskor, är chassit under skridskorna, där hjulen och kullagren monteras. Alla frames varierar i typ, hjulkonfiguration och montering.

FRAME TYP

Det finns olika typer av frames för freeskates beroende på vilken åkstil du föredrar.

Freeskate frames med en flat setup har vanligtvis fyra hjul av samma storlek. Den här specifika typen av frame optimerar kontroll och manövrerbarhet och är det perfekta valet för stadsåkning och slalomåkare.

Frames med tre hjul är gjorda för stabilitet och snabbhet. De är avsedda för långdistans och fitnessåkning eftersom de vanligtvis har stora hjul, som kan nå höga hastigheter med låg kraftöverföring.

Frames med två hjul har två mindre hjul monterade framtill och baktill på framen, med en stor grindyta i mitten. Denna specifika typ av chassi är optimal för aggressive åkning.

HJULKONFIGURATION

Hjulkonfigurationen för en skate frame anger vilka hjul som ska monteras på den. Hjulstorleken på freeskate frames varierar vanligtvis mellan 80 mm och 110 mm. I allmänhet monteras små hjul på korta chassin (80 mm - 90 mm) och de tillverkas för dem som vill ha hög acceleration och utför snäva svängar.

Långa frames tar vanligtvis stora hjul (100 mm - 110 mm - 125 mm) och är avsedda för de åkare som söker höga hastigheter på bekostnad av manövrerbarhet. Du kan dock även hitta korta frames som kan utrustas med stora hjul om du vill njuta av högre flexibilitet i dina rörelser och den stabilitet som stora hjul ger.

MONTERING

Alla skate frames har olika monteringssystem. Varje system behöver vara kompatibelt med monteringspunkterna på dina freeskate boots.

2pt (point) monteringssystemet är det vanligaste. På dessa finns två monteringspunkter som är placerade under din inline, en framtill och en baktill. Det avståndet är på 165 mm eller 195 mm.

Trinity mount har ett monteringssystem med tre punkter. Det här monteringssystemet, som är tillverkat exklusivt för Powerslide inlines, hjälper till att sänka freeskatens höjd för att öka energiöverföringen.

Letar du efter en ny uppsättning hjul för att matcha dina frames och bygga en ny setup? Ta en titt på våra Freeskatehjul.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor