MENY

Skidstavar

  Filter
Varumärken

Skidstavar hjälper dig komma framåt i platt terräng och hjälper dig samtidig med att bättre hålla balansen. Utan att man kanske upptäcker det, använder händerna faktiskt skidstavarna till att hålla balansen när man åker skidor. I den änden av skidstaven som sticks ner i snön sitter en rund plastskiva, kallad truga, som hindrar staven från att sjunka för långt ner i snön.

Aluminium skidstavar

Skidstavar i aluminium är en bra och privänlig lösning som samtidig håller en hög standard och kvalitet. Aluminiumskidstavar har i många år varit den mest använda typen.

Komposit skidstavar

Materialet som används till att göra komposit stavar är en fiberblanding, som gör dem mycket lätta och flexibla. Denna typ av skistav blir mer och mer populär, då den är mycket behaglig att åka med och samtidig bra i sväng.

Carbon skidstavar

Om du vill ha topkvalitet inom skidstavar så är skidstavar i kolfiber (carbon) ett utmärkt val. Det är högkvalitetsstavar och är toppen inom skidstavar.

Hur lång ska en skidstav vara?

Skidstavarna har rätt längd om dina underarmar är vågrätta när du sätter stavarna i snön. Du kan också checka längden genom att vände skidstavarna upp och ner och ta fatt med handen precis under trugan. Om din underarm är vågrätt även här så är det rätt längd. Om du inte kan hitta rätt längd, är det bättre om skidstavarna är lite för kort än för långa. Åker man mycket i parken kan det vara en bra idé att köpa skidstavar som är 10-20 cm kortare än normalt.

Trygg e-handel