×
Meny

Alpine Skis & Ski Gear

Bra att veta

Alpinskidor för varje smak

Alpinskidor kategorin inkluderar de typer av skidor som kan användas till skidåkning i fjällen. Det har skett en enorm utveckling inom alpin skidåkning och skidutrustning under det senaste året. Bland annat har carvingskidor blivit allt populärare sedan starten i slutet av 1990.

Carvingskidor - ett populärt val

Carvingskidor har en smal midja / mitten och bredare spets och bakände. Carvingskidor har bra vänd egenskaper med en styv men flexibel konstruktion. På den långa delen av skidan är den flexibel, men vid den bredare delen är styv, vilket gör att det är svårt att vrida. Denna konstruktion ger extra stabilitet och ger en bättre skidupplevelse. Carvingskidor har i allmänhet en liten svängradie, vilket innebär att du kan göra skarpa men kontrollerade svängar.

Olika typer av alpinskidor

Totalt finns det fyra typer av skidåkning:
• All mountain skidor - mångsidig skida som är lämplig för pist och offpiståkning.
• Twintip skidor - Skida till park och tricks med hög topp och bakände.
• Backcountry skidåkning / freeride skidor - offpiståkning med twintip design.
• Racing ski / skidor i backen - Skida, som är konstruerade för hög hastighet på pisterna.

Alpinskidor baslinjer

Alpin skidåkning har oftast en struktur som är baserad på en eller flera av de tre huvud baslinjer: Camper, Rocker och flat.

Camper: Denna baslinje har en enkel upp böjd kurva i mitten och i bakändarna.

Rocker: Denna baslinje också känd som en omvänd camber, eftersom den är lätt böjd nedåt i mitten (modsatt camber), och har en hög topp och bakände. Detta gör Rocker lämpar sig mycket väl till löst puder snö, eftersom skidorna glider rakt igenom, i stället för att gräva sig ner i den lösa snön.

Flat: Flat baslinjen säkerställer att de flesta av dina skidor är i kontakt med ytan, vilket ger ett bra grepp.

Skidåkning är en populär vintersport som många älskar, och utförsåkning är väl lämpade för alla som vill en aktiv familjesemester.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor