×
Meny

Tillbehör - Rullskidor

  Filter
Färger
Varumärken
Diameter

Bra att veta

Spetsar för rullskidstavar ger grepp och hastighet

Spetsar, ofta även kallade ferrules, är det som sitter längst ner på dina rullskidstavar. De är designade speciellt för att användas på hårda ytor och är det som ansluter till underlaget när du är ute och åker rullskidor.

Det säger sig självt att du får en annan känsla med rullskidstavar än med vanliga skidstavar i snö. Spetsar för rullskidstavar är designade för att klara av de hårda ytor som du kommer att åka på samtidigt som de hjälper till att generera hastighet och god kraftöverföring.

Hur vässar man spetsar för rullskidstavar?

För att du ska få den bästa upplevelsen på asfalten och maximera din prestation är det viktigt att du vässar spetsarna regelbundet. Detta är en enkel uppgift och allt du behöver är en diamantfil eller slipmaskin. Dra helt enkelt filen fram och tillbaka på den vinklade sidan av hylsans spets tills den känns vass. Efter kontinuerlig slipning kommer det att komma en tid då det är mer vettigt att köpa en ny uppsättning rullskidspetsar.

Stavhandtag till rullskidstavar för ökad kraftöverföring

Stavhandtag till rullskidstavar ger skidåkaren kontroll över stavarna när de trycker sig framåt för att skapa fart. De kan vara tillverkade av material som kork, gummi eller plast och många modeller är samma som de som används vid längdskidåkning.

Ersättningsremmar för rullskidstavar kan köpas när dina gamla remmar inte längre fungerar eller om du har bytt till ett annat stavhandtag. Dessa remmar finns ofta i olika storlekar, så det är något att tänka på när du väljer nya. Precis som för längdskidstavar har vissa märken tagit fram särskilda låsningsmekanismer för remmarna och handtagen, vilket gör det enkelt och bekvämt att koppla ihop dina händer med stavarna. Se till att kontrollera att handtagen och remmarna är kompatibla med varandra.

Hur byter man handtag för rullskidstavar? Kolla in vår guide som visar hur du byter ut handtag och andra användbara råd om Köp av rullskidor.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor