Tillbaka till skolan
Specialerbjudanden och rabatter  -  Visa erbjudanden
×
Meny

BMX slangar

  Filter
Varumärken
Hjul diameter
Däck bredd
Vikt
BMX-disciplin

Bra att veta

Dags att byta BMX slang?

BMX slangar, eller BMX tubes som det även kallas, finner du på insidan av däcken och de är den del av hjulen som håller luften inne. De är skapade med olika typer av starkt gummi och har en däck ventil, antingen en Presta eller en Schrader ventil, där däcket pumpas upp.

På grund av belastningen som uppstår i samband med BMX åkning så kommer slangarna behövas bytas ut förr eller senare. BMX freestyle åkning involverar tricks som ger hög och upprepad belastning vilken kan resultera i punktering. Små hål kan lagas med ett reparations kit, men om din slang fortsätter att tappa luft så är det dags att köpa en ny slang. Du kan hitta våra reparations kit under BMX Tillbehör.

Vilken storlek ska jag välja på mina BMX tubes?

En BMX innerslang behöver helt enkelt passa storleken av ditt BMX däck. Detta i termer av diameter och bredd. Den vanligaste däck diametern är 20" så i detta fall vill en innerslang med samma diameter passa fint. Innerslangens bredd anges i ett spann, till exempel 1.70 - 2.50". Däckets bredd bör vara inom detta spann, men om det är aningen bredare eller smalare så kommer det fortfarande att fungera.

När du ersätter din BMX slang så är det bra att kolla ditt däcks skick. Över tid kan däcken förlora mönster och grepp och bli mer sårbara för punkteringar. Om du funderar på att köpa nya däck, kolla in vårat utbud - BMX Däck.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor