Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

BMX slangar

  Filter
Varumärken
Hjul diameter
BMX-disciplin

Bra att veta

Byte av BMX slangar

BMX-slangen finns på insidan av däcken, och det är den del av hjulet som innehåller luften. De är tillverkade av olika typer av starkt gummi och har en däckventil, antingen en Presta- eller Schrader-ventil för att blåsa upp slangen.

På grund av BMX-åkningens natur måste innerslangarna bytas ut någon gång. Oavsett om du håller på med freestyle eller racing vet du att i båda disciplinerna utsätts däcken för hårda stötar och upprepade slag, vilket förr eller senare kommer att leda till mindre eller större punkteringar. Små punkteringar kan lagas med ett reparationssats, men om din BMX-slang fortsätter att tappa lufttryck är det dags att köpa en ny slang. Om du vill ha vägledning om hur du sätter in din innerslang på rätt sätt kan du titta på vår korta video om hur man monterar BMX-däck och innerslangar.

Vilken storlek behöver jag på min BMX slang?

BMX-slangen måste helt enkelt matcha storleken på BMX-däcket. Detta gäller i form av diameter och bredd. Den vanligaste däckdiametern är 20 tum, så en BMX-slang på 20 tum skulle passa bra här. Innerslangens bredd anges som ett intervall, till exempel 1,7 - 2,5 tum. Däckets bredd bör ligga inom detta intervall, men om det är något smalare eller bredare än dessa mått kommer det ändå att fungera.

När du byter ut dina BMX-slangar är det värt att kontrollera ditt däck för att se vilket skick det är i. Med tiden kan de förlora dragkraft eller vara mottagliga för punktering. Om du också funderar på att skaffa nya däck kan du kolla in vår samling av BMX däck.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor