×
Meny

Kitesurfing

Bra att veta

Sväva på vattnet med en kitesurfing

Kitesurfing eller kiteboarding som det också kallas av vissa är en högintensiv sport som inte bara ger dig hög fart utan också möjlighet att göra höga hopp och coola trick.

En kiteboard-åkare drar nytta av vindkraften genom att använda en stor kite för att surfa över vattnet på en kiteboard, vilket på många sätt kan jämföras med wakeboard eller en liten surfbräda. Kitesurfing, eller kiteboarding, kan göras både med och utan fotremmar eller bindningar på kiteboarden.

Kitesurfing utrustning - Vad du behöver för att komma igång?

Så vad behöver du för att komma ut på havet? Till en början behöver du en traction kite, också kallad power kite. Denna kite kommer i olika designer och storlekar.

Du behöver såklart också en kitesurf-bräda och en bar och linor för att kunna kontrollera din kite. Dessutom behöver du en sele, ett säkerhetssystem och andra tillbehör som våtdräkt, skor, flytväst och hjälm.

Det bästa sättet att få kläm på kiteboarding

Som tidigare nämnts, är kiteboarding en snabb sport och en kitesurfare kan nå hastigheter på över 100 km/h. Därför är det avgörande att veta hur man kontrollerar sin power kite. Det är också anledningen till att vi rekommenderar att du antingen tar en kitesurfing-kurs eller lär dig från en instruktör eller erfaren kitesurfare.

Att bemästra din power kite och bräda säkerställer att du får en bra första erfarenhet med kitesurfing. Dessutom, förmågan att kontrollera din power kite och din kiteboard är inte bara viktigt för din hälsa, utan också för andra surfare, strandbesökare och åskådare.

SkatePro