Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Skateskydd 3-pack

  Filter
Färger
Varumärken
Storlek

Skateskydd för dina leder

När de flesta nybörjare börjar åka inlines eller rullskridskor ställer de flesta nybörjare samma fråga: Ska jag ha skydd på mig när jag åker? Svaret är definitivt ja: ett bra skyddsset rekommenderas alltid till åkare med alla färdigheter, även professionella åkare.

Förutom en hjälm utgör knäskydd, armbågsskydd och handledsskydd kärnan i en uppsättning skyddsutrustning. De skyddar inte bara din kropp och dina leder när du faller, utan ökar också ditt självförtroende och möjliggör en snabbare utveckling av dina kunskaper.

Att välja rätt skyddsset för rullskridskoåkning

Den bästa uppsättningen rullskridskoskydd och inlineskydd du kan skaffa beror i hög grad på din åkstil. Det finns två huvudtyper av skydd - mjuka skydd och skydd med hårt skal.

Mjuka skydd är särskilt utformade för de fritidsåkare som vill ha rörelsefrihet och andningsförmåga. Den här typen av skydd täcker dina leder med ett lager av slitstarkt skum, vilket förhindrar skrapsår och skador vid fall i måttlig hastighet.

Skydd med hårt skal är utformade med en extra plasthätta ovanpå den skumvadderingen. Den här typen av skyddsutrustning rekommenderas till rullskridskoåkare som vill utföra trick och höga hopp som vid aggressive-åkning eller som deltar i kontaktsporter som rullhockey och roller derby.

Vilken storlek ska jag välja på mina rullskridskoskydd?

För att avgöra vilken storlek på dit skyddsset du bör skaffa ska du kontrollera storleksguiden för varje tillgänglig modell och mäta omkretsen på dina leder med ett måttband. Knäskydd, armbågsskydd och handledsskydd bör aldrig vara för stora, eftersom de då kan glider ner när du faller, och inte heller för små eftersom de då minskar din rörlighet när du åker.

Inget skyddsset är komplett utan en hjälm: kom ihåg att ha på dig en av våra skatehjälmar för att vara supersäker när du rullar.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor