Utförsäljning
Spara upp till 60%  -  Mer än 1000 nedsatta varor!  -  Klicka här
×
MENY

Säkerhetsutrustning till skidor

Bra att veta

God säkerhet i snön kräver rätt säkerhetsutrustning för skidåkning

Trots att laviner, stormar och farliga krascher inte är något man råkar ut för varje dag, så händer det, tyvärr. Varje år hör vi om fruktansvärda händelser där skidåkare är fast i laviner och räddningsarbetarna har problem att hitta offren under djupa lager av snö.

Hög skidsäkerhet innebär att vara förberedd för möjliga olyckor, och ha rätt säkerhetsutrustning kan vara en stor fördel. Både när det gäller din säkerhet men även för att det ska kännas bättre i sinnet. Är du väl förberedd för möjliga olyckor så kan du njuta mer av skidåkningen utan att behöva oroa dig för mycket. Om du har barn som åker på sin första skidresa med några kompisar eller med skolan, så känns det antagligen bättre för dig som förälder att veta att de har säkerhetsutrustning och kanske även ett lavinlarm.

När rätt skidskydd är viktigt

I den här kategorin hittar du ett brett sortiment av olika lavinlarm och grävutrustning ifall du eller dina vänner skulle råka ut för något så hemskt som en lavin. Du hittar även mer klassiska och mer "old-school" skidskydd så som skyddsbyxor, ryggskydd samt skid- och snowboardhjälmar.

Ett ryggskydd förebygger allvarliga rygg- och höftskador, vilket är väldigt vanligt bland skidåkare som inte bär den här typen av skydd. Vi rekommenderar alltid att du har en skidhjälm för att skydda huvudet från skador. Lavinsäkerhetsutrustningen rekommenderas för alla som gillar att utforska orörd pudersnö utanför de pistade backarna och därför behöver lite extra skyddsutrustning.

Kom alltid ihåg att läsa på i förväg och utbilda dig själv samt se över dina försiktighetsåtgärder innan du flyttar dig utanför pisten.