×
Meny

Skydd Skidor

Skydd skidor - behövs det?

Skidåkning kan vara en farlig sport som innebär höga hastigheter, svår snö och okontrollerade turister. Det är smart att använda högkvalitativa skydd för skidåkning som kan förebygga en mängd olika skador. Att ramla när man åker skidor är vanligt, särskilt för nybörjare som fortfarande håller på att finslipa sin balans. Även om erfarna skidåkare faller mer sällan, så är risken ofta högre eftersom de tenderar att åka skidor i högre hastighet, så krascherna kan vara farligare.

Vanliga skador vid skidåkning är brustna ligament och blåmärken på höfter och höftben, medan allvarligare skador är hjärnskakningar och överansträngda ryggar.

Skyddsutrustning skidor - vad behöver jag?

En skidhjälm är det bästa skydd för skidåkning som du kan köpa. Se till att den är certifierad för snösport och att den sitter rätt på ditt huvud. Tack och lov är alla våra skidhjälmar certifierade. Även om färskt snöfall är lätt och fluffigt är det lika fast som is när det väl är kompakt i en skidbacke, så ditt huvud måste vara väl skyddat om du skulle falla.

Ryggskydd och crash pants ger ett likvärdigt skydd. De är utformade för att absorbera stötarna från ett fall och fördela energin för att minska blåmärken och muskelskador.

Den andra typen av skidskydd är lavinutrustning. Detta är säkerhetsutrustning för skidåkning som förvaras i en skidryggsäck och används för att söka efter och gräva upp skidåkare som har begravts i en lavin. Denna säkerhetsutrustning är endast avsedd för erfarna skidåkare med kunskap om skidåkning i backcountry och räddningsteknik.

En annan utrustning som betraktas som skydd för skidåkning är skidglasögon. Dessa skyddar dina ögon från sol, vind och snö och ger dig bästa möjliga sikt i skidbacken. Om du vill se vår kollektion kan du kolla in Skidglasögon.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor