×
Meny

Skateboard Hjälm Barn

  Filter
Färger
Varumärken
Storlek

Bra att veta

Skateboard hjälm barn - för säkerhet

Att åka skateboard är en kul och social sport. Dock, så kan olyckor uppstå, och det är viktigt att dina barn bär rätt skydd. Det första man ska prioritera är att bära en skatehjälm. Det är det viktigaste skyddet bland utrustningen och ser till att skydda ditt barn mot allvarliga skador vid fall. En skateboard hjälm är designad med ett hårt yttre skal och en kärna av polyester skum, vilket innebär att de skyddar mot ett flertal slag.

Många frågar om en vanlig cykelhjälm kan användas vid skateboard åkning. Detta är möjligt, dock så är det värt att investera i en skatehjälm då de förser mer skydd i bakhuvudet.

Skatehjälm barn - hur ska den sitta?

En skateboard hjälm bör ha en åtsittande och säker passform. Det är viktigt att det inte kan uppstå för mycket rörelse, men samtidigt ska den inte sitta för tight eller obekvämt. Se till att hjälmen sitter ordentligt på och inte för högt eller lågt på huvudet - den främre delen bör sitta i höjd med ögonbrynen och den bakre delen bör inte nå ner i nacken.

För att hitta rätt storlek till ditt barn, använd ett mjukt måttband och mät runt om huvudet. Kom ihåg att hjälmar ofta skiljer sig aning i storlek mellan olika märken, så se till att spana in de individuella storleksguiderna. För att läsa mer om korrekt passform, läs vår guide Hur ska hjälmen sitta?

Utöver hjälmen är det även viktigt att ditt barn har ett set med skydd för att säkerställa att de är helt skyddade när de är ute och rullar på sin bräda.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor