×
Meny

Longboard Hjul

  Filter
Färger
Varumärken
Hjul diameter
Hjulbredd
Hjul hårdhet

Bra att veta

Longboard hjul vs. skateboard hjul

Longboard hjul är oftast större och mjukare än normala skateboard hjul. Den större storleken ger dig ökad hastighet (i jämförelse med skateboards), och det mjukare uretan materialet som hittas i mjuka longboard hjul, ger dig bättre grepp- två egenskaper utmärkta för cruiser stilen inom longboarding. När du kikar igenom urvalet av longboard hjul kommer du snabbt notera att denna typ av hjul kommer i en stor variation av storlekar, former, färger och andra egenskaper, vilket gör dem mer personliga för just din åkstil.

Oavsett om du letar efter ett nytt set med longboard hjul för att byta ut dina gamla och slitna, eller om du bara vill uppgradera din longboards look kan du vara säker på att hitta dem här.

Cruiser hjul för stötdämpning och mjukare åkning

De flesta åkare väljer ett set med mjukare longboard hjul för cruising på gatorna, även om dessa har en aningen lägre hastighet och acceleration på grund av det grepp som mjukare longboard hjul ger. Mjukare hjul erbjuder en bättre stötdämpning och är därför mer bekväma att glida runt med på ojämnt underlag.

Longboard wheels för sliding

Att göra slides med ett par hårda hjul är vanligtvis det bästa valet. Främst för att hårda hjul har mindre grepp grepp, vilket innebär att dem glider lättare. Dessutom så är hårda hjul mer hållbara vilket är en fördel vid sliding där hjulen slits ut mer kraftigt.

Longboard hjul till downhill och varför du bör välja mjukare

För downhill åkning kan man tänka sig att det bästa valet vill vara hårda hjul då dessa kan komma upp i högre hastigheter, men de flesta downhill skaters väljer motsatsen. Anledningen till detta är att vid downhill åkning kommer man lätt upp i mycket höga hastigheter vilket gör det svårt att svänga utan att göra slides. Det extra grepp som mjuka hjul tillför underlättar vid downhill svängar, och håller dig på vägen när det är som svårast.

SkatePro