Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Longboard Hjul

  Filter
Färger
Varumärken
Hjul diameter
Hjulbredd
Hjul hårdhet

Bra att veta

Vilka longboard hjul ska jag köpa?

Longboard hjul kommer i en variation av former, storlekar och utseenden. Att hitta rätt hjul är viktigt då det påverkar din stil och hur fort du kan åka. Longboard hjul tillverkas typiskt av uretan och är större än skateboard hjul. Vissa longboard wheels kan användas för skateboard om man önskar att förvandla sin bräda till en cruiser board. Dock så är det viktigt att välja hjul med en diameter under 65mm och överväga att använda riser pads för att undvika wheel bites.

Hur stora bör mina longboard wheels vara?

En av de viktigaste faktorerna att överväga är storleken på dina longboard hjul. Enkelt förklarat kan mindre hjul accelerera snabbare men nå en lägre topphastighet. Större longboard hjul accelererar långsammare men når en högre topphastighet och kan enklare ta sig över ojämn terräng. Den vanligaste storleken av longboard hjul är en diameter på 70mm, dock så finns de tillgängliga i storlekar mellan 64mm till 80mm.

Hjul longboard - Vilken hårdhet ska man använda?

För att beskriva ett hjuls hårdhet används även termen durometer. Hårdare hjul förser dig med bättre acceleration och du kan snabbt nå topphastighet. Då hårdare hjul har mindre grepp, är de lättare att utföra slides med. Mjukare hjul kommer att vara långsammare men de förser dig med bättre grepp, vilket gör att de passar utmärkt för cruising och en smidig åktur.

Om du letar efter hjul för andra typer av brädor, kolla in våra Skateboard hjul och Cruiser board hjul.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor