×
Meny

Delar till drivlina BMX

Accelerera snabbt med vevparti till Race BMX

Från det att du kommer ut ur grinden till att du korsar mållinjen handlar Race BMX om acceleration. Vevpartiet är en viktig del av din setup eftersom det är den som förarna använder för att överföra kraften från benen till kedjehjulet. BMX-vevparti, även kallat bmx cranks, för tävling är vanligtvis tillverkade av lättviktsaluminium.

Ryttare väljer en vevlängd som passar deras personliga stil, men de flesta tävlingscyklister tenderar att välja längre vevar på cirka 175-180 mm. Genom att använda en längre vev får du mer kraft när du accelererar från start och kan maximera din hastighet. Vissa cyklister använder dock små vevstakar. Fördelen med att använda en mindre vev för racing är att du inte behöver trampa lika mycket efter det första hoppet och kurvan och att du också får mer markfrigång.

Precis som hos freestyle BMX har du möjlighet att välja mellan 2-delade och 3-delade vevpartier, men många cyklister väljer en 2-delad modell eftersom den är lättare.

För att komplettera den fräscha looken till ditt nya racevevparti är det trevligt att lägga till en ny uppsättning Race BMX-pedaler till din setup.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor