×
Meny

Race BMX kranks

  Filter
Varumärken
Vevlager

En Freestyle BMX crankset ska kunna ta ett slag

Cranksets är en viktig del av att skapa framåtriktad rörelse på en freestyle BMX. Vevsatsen hjälper till att överföra kraft från ryttarens ben till kedjehjulet. En vevsats till freestyle BMX tillverkas vanligtvis i en tyngre och mer hållbar konstruktion än vevsatserna som används för race BMX.

Ska jag välja 1-delad, 2-delad eller 3-bit vevsats?

Det finns främst tre typer av vevar för freestyle BMX cyklar.

1-deliga vevhus hålls på plats av lagren, och eftersom det är 1-deligt, finns inga skruvar i dessa.

2-delar är de enklaste vevsatsarna att dra åt, och de har bara en vevskruv. Dessutom är de också de lättaste modellerna, eftersom vevaxeln ofta är ihålig. 2-deliga vevhus tillverkas ofta i en mycket tunn design.

3-delade är ofta lite tyngre än 2-deliga vevsatser, men de kan vara mer fasta eftersom de inte svetsas ihop som en 2-delig vev. En 3-delig vev är ofta lite bredare.

Den 3-delade boxdesignen är för dem som vill ha mer fotutrymme på själva vevet.

Var noga med att vevsatsen du vill köpa är kompatibel med dina pedaler. Tveka inte att kontakta vår kundtjänst om du är osäker på din pedalkompatibilitet med vevsatsen.

Längden är viktig

Många ryttare tror att BMX-cykelvevarmen bara kommer i en storlek - den på deras BMX-cykelvevax. Sanningen är att du kan få många olika BMX vevarmlängder. Det verkar som att standarden för freestyle BMX-cykelvevarmen är 175 mm, men att välja en kortare vevarm kan ge dig vissa fördelar.

Om du har en kort kätting måste du ha en kort vevarm för att undvika att armen slår på pinnarna. En kortare vevarm betyder också ett kortare avstånd mellan fötterna, vilket gör tricks som kaninhopp och 180-talet mycket lättare att utföra. Sist men inte minst mindre vevarmar betyder mindre stål och därför en lättare BMX-cykel. Det är bara ett par gram, men i världen av freestyle BMX är vikt en religion i sig.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor