×
Meny

Rullskridskor & Inlines

Bra att veta

Inlines och rullskridskor för alla

Hos SkatePro hittar du rullskridskor för barn, kvinnor och män i alla åldrar på alla nivåer. Rullskridskor och inlines finns tillgängliga i en variation av olika typer designade för olika syften. Den vanligaste modellen som används är de klassiska inlinesen där hjulen är placerade på en rad. Dock så finns det även många som föredrar retro rullskridskor där hjulen är placerade i par, liksom på en skateboard.

Inlines

Det finns olika typer av inlines designade specifikt för fitness, speed, hockey, aggressive och den mångsidiga modellen kallad freeskates. De olika typerna av inlines har typiskt ett bättre rull och riktningsstabilitet i jämförelse med side-by-side rullskridskor. De gör det även lättare att hålla balansen, så att du inte ramlar fram eller bak. Inlines är den mest populära typen av rullskridskor vilket är anledningen till att du finner det största utbudet av både inlines och reservdelar från de olika inline typerna.

Rullskridskor

Många anser att retro rullskridskor är den originella rullskridskon, och de är fortsatt mycket populära. Själva tekniken är lite annorlunda och vissa anser att denna typ av rullskridskor är lättare att kontrollera. Rullskridskor av denna modell kallas även för quad skates. Vissa vuxna föredrar denna typ av rullskridskor då det var den typen de började åka med som barn. Det är en fråga om både preferens och nostalgi. Inom roller derby sporten är quad skates en standard, men de passar även perfekt för dans och disco.

Om du är osäker på vilken typ som vill passa dig bäst, kan du läsa mer om de olika typerna av rullskridskor och inlines i vår guide - Vilken typ av rullskridskor ska jag välja?

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor