×
Meny

Rullskridskor & Inlines

Bra att veta

Inlines Vs. Rullskridskor: Vad är bäst för nybörjare?

Inlinesåkning och rullskridskoåkning är båda roliga aktiviteter som kräver övning för att behärska dem. Vad som är bäst och lättast för dig beror på vilken åkstil du föredrar. Det finns många discipliner för dig att välja mellan, från fitness skating och aggressive skating till rytmisk skating och roller derby.

Inlinesåkning anses vara en lätt aktivitet att komma igång med. Jämfört med rullskridskoåkning kan du utforska utomhusområden med större trygghet: inlinesskridskornas längre hjulbas, i kombination med deras större hjul, gör det möjligt att övervinna små gupp och sprickor på vägen, vilket ger högre fart och enklare framfart.

Rullskridskoåkning, även känd som quad skating, erbjuder en bredare stabilitetsbas, men rullskridskornas platta är ganska kort, vilket kan göra att det är vanligare att ramla framåt eller bakåt under inlärningen. Quadskating ger mer sidobalans, vilket kan öka självförtroendet hos nybörjare som åker rullskridskor. Rullskridskoåkning kan lätt utövas inomhus eller utomhus på släta ytor, där det är lättare att göra skarpa och snäva svängar.

Fördelarna med inlinesåkning och rullskridskoåkning

En av fördelarna med inline- och rullskridskoåkning, oavsett körstil, är muskeluthållighet och muskelutveckling. Genom att rörelserna involverar höfterna, nedre delen av ryggen och skinkorna bidrar de till att bygga upp benmusklerna. Precis som alla andra aeroba övningar kan båda stilarna ge dig ett intensivt konditionsträningspass utan att belasta dina leder och knän.

Om du är osäker på vilken typ av åkning du ska välja kan du läsa mer om de olika skridskotyperna i vår guide: Vilken typ av rullskridskor ska jag välja?

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor