×
Meny

Rullskridsko Broms & Toe Stops

Rullskridsko broms - håll kontrollen med nya toe stops

Stop! Det är viktigt att ha toe stops för att kunna stanna och sakta ner när du åker rullskridskor. Med en toe stop lyfter du upp bakhjulen för att påbörja inbromsning. Rullskridskors toe stops är placerade på framsidan av kängan och består av två komponenter: en toe stop och en gängad axel.

Det finns två typer av toe stops : bolt-on stoppers och justerbara toe stops. Bolt-on toe stops har ett litet hål och ansluts till frame platen med en skruv som går igenom stoppern. Justerbara toe stops kan ställas in på olika längder så att de bättre passar dina personliga preferenser. Det är viktigt att notera att vilken utav dessa två alternativ som sitter på dina rullskridskor beror på hur frame platen är konstruerad, delen som avgör detta kallas toe stop housing.

För att stanna korrekt med toe stops behöver du lyfta hälen på det bakre benet och sedan långsamt lägga tryck på toe stoppen genom att dra benet framåt. När du gör detta ska du se till att fördela din vikt så att den ligger på det ben som inte gör bromsningen.

Hur byter man en toe stop?

De flesta rullskridskor levereras med förmonterade toe stops men då de utsår så mycket påfrestning så kommer de behövas bytas ut förr eller senare. De är bäst att byta ut din toe stop innan den blir för sliten.

Verktygen som behövs beror på vilken typ av toe stop du har. Det första du behöver göra är att skruva på stoppern på platen med en mutter och en bricka om det behövs. Om du har justerbara toe stops så kan du justera längden på stoppern när den är monterad. Innan du ger dig ut för att åka, dubbel kolla att allt är fastspänt ordentligt.

Inlines använder en annan typ av broms system, så kolla in våra Inline bromsar.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor