×
Meny

Springcyklar till barn

Att använda en balanscykel är lätt att lära

Om ditt barn kan gå så är det inga problem att lära sig använda en balanscykel eller springcykel som det även kallas. Ditt barn kan snabbt komma igång och du får se hen lyckas på ett nytt och kul sätt.

Att presentera ditt barn för en springcykel är det perfekta sättet för att ta de första stegen mot att lära sig cykla på en cykel med pedaler. En springcykel ger ditt barn möjlighet för att med tiden hitta den rätta balanspunkten utan en hög risk för att ramla. Det första steget är att placera balanscykeln mellan benen och gå med den. Nästa steg är att sätta sig ner och sparka med fötterna för att ta sig fram. Inom kort kommer ditt barn att kunna lyfta fötterna från marken och rulla längre och längre.

Vi rekommenderar en hjälm som minimum när det kommer till skydd, även om risken för att ramla är låg. Armarna är även en utsatt del om olyckan är framme, så ett par armbågsskydd kan därför vara en bra ide i starten.

I denna kategori finner du ett stort utbud av bra och billiga balanscyklar för barn. Alla modeller är för både pojkar och flickor.

Skillnaden mellan en springcykel och stödhjul

Vid användning av en springcykel styr barnet genom att luta från sida till sida liksom med en vanlig cykel. Detta sätt att styra hjälper med att utveckla barnets motorik och balans.

Vi skulle även rekommendera att välja en balanscykel till att börja med istället för en vanlig cykel med pedaler som använder sig av stödhjul. Att börja med fötterna på marken upplevs ofta som en säkrare start till skillnad från att ha fötterna uppe i luften på pedalerna. Med fötterna i marken är de alltid fria och redo att ta emot för att förhindra fall.

En springcykel har även lägre vikt vilket är en fördel då barnet lätt kan lyfta cykeln över hinder och liknande. En springcykel som är lätt att hantera ger barnet en känsla av egen framgång utan behov för hjälp från mamma eller pappa.

Steget från balanscykel till en cykel med pedaler

Då en balanscykel i stort sätt är en liten cykel utan pedaler, så kan steget till en vanlig cykel med pedaler verka som en enklare övergång. När ditt barn växer ur sin springcykel och det är dags för en vanlig cykel med pedaler, så är det en god ide att först bli bekväm med storleken. Trampandet går lätt så fort balansen är på plats.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor