×
Meny

Springcyklar till barn

Att åka springcykel är lätt att lära

Om ditt barn kan gå, kan den använda en springcykel. Ditt barn kan komma snabbt igång, och du kommer se dem ha en succé och roligt hela vägen.

En springcykel är det perfekta viset att lära sig de första stegen i att cykla med pedaler. En springcykel ger ditt barn möjlighet för att långsamt hitta balanspunkten, utan att öka risken för att ramla. Första steget är att ha cykeln mellan benen medans man går med den. I andra steget sitter barnet och sparkar sig framåt med benen. På ingen tid lyfter barnet fötterna från marken och rullar längre och längre.

Vi rekommenderar en hjälm som ett minimum av skyddsutrustning, även om det är en låg risk för att ramla. Armbågarna är utsatta för slag, därför kan armbågsskydd rekommenderas i början.

I denna kategori hittar du ett bra urval av bra och billiga springcyklar till barn. Alla våra springcyklar är både till pojkar och flickor.

Springcyklar vs Stödhjul

På en springcykel styr barnet genom att luta sig från sida till sida, som det skulle vara på en vanlig pedalcykel. Detta vis att styra på hjälper med att utveckla barnets balans. Stödhjulen man monterar på pedalcykler har en tendens till att träffa barnets häl när de ska åka iväg.

Att ha fötterna på jorden är en mindre skrämmande upplevelse för barn, än att ha fötterna lyft upp på pedalerna. Fötterna är fria och klara till att rädda ett fall.

Springcyklar har lägre vikt än pedalcykler med stödhjul, så barnen kan enkelt lyfta springcykeln över hinder. Det är inget behov för att mamma kommer och hjälper med att få cykeln upp på trottoaren. Har cykeln satt sig fast? Bare stå tillbaka och njut av ditt barns succé med att frigöra sig själv och sin cykel, inget frustrerat barn, men en syn av succé och prestation.

Från springcykel till vanlig pedalcykel

Då en springcykel grundläggande är en vanlig cykel, bara utan pedaler, är skiftet till en vanlig cykel ett mindre steg än från en cykel med stödhjul.

Ett tips till när ditt barn växer från springcykeln och har användning för att få en cykel med pedaler. Du kan ta bort pedalerna och med strips fastgöra pedalarmarna till ramen. På detta vis kan barnet vänja sig till den stora cykeln, innan det ska bekymra sig om pedalerna. När balansen på den stora cykeln är där, är det enklelt att implementera pedaler.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor