×
Meny

Rullskridsko Kullager

  Filter
Varumärken
Lager typ
Kullager precision

Bra att veta

Vad är rullskridsko kullager?

Rullskridsko kullager är de små cylinderformade komponenter som placeras i hjulnavet på dina rullskridskor. Kullagret är den komponent i din setup som får hjulen att snurra. Varje rullskridskohjul behöver 2 kullager. Detta innebär att du behöver en uppsättning med 16 lager för att få alla 8 hjul på dina rullskridskor att rulla snabbt och smidigt.

Rullskridsko kullager - vilka är bäst?

Vilka kullager som är bäst för dig beror mest på din åkstil och vad du vill få ut av din åkning. En bra med metod för att avgöra kvaliteten på ett kullager till rullskridskor är ABEC-systemet. Skalan går från ABEC 1 (lägsta) till ABEC 9 (högsta), detta klassificeringssystem indikerar precisionen som används under tillverkningen av kullager. Med en högklassig uppsättning av kullager kommer din hjul snurra snabbt och jämt.

För de flesta skatehjul används 608 kullager. Måtten för dessa kullager är 22 mm i ytterdiameter, 7 mm i bredd, 8 mm innerdiameter. Nybörjare eller fritidsåkare kan enkelt välja en uppsättning med ABEC 5 eller ABEC 7 för att får en jämn och behaglig åktur. Kullager i toppklass är oftast det bättre valet för proffs och atleter som letar efter fart och prestanda.

När behöver man byta ut sina rullskridskokullager?

Kullager till quad skates håller oftast någonstans mellan 12 till 18 månader. Om du underhåller dina kullager kan de drastiskt förlänga livslängden. Kom ihåg att göra rent dem efter varje pass och undvik dammiga platser när du åker. Om dina kullager börjar göra ljud och se rostiga ut är det dags att byta ut dem.

Vill du matcha dina nya kullager med ett nytt set med hjul? Spana in vårt utbud av Rullskridkor hjul.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor