×
Meny

Skydd - Snowboard

Snowboardskydd för fler dagar i snön

Om du är på väg till fjällen för att ha kul på snowboard, kom då ihåg dina snowboardskydd. Om du åker i pisten eller den färska pudersnön, så finns det en del viktigt utrustning du behöver för att hålla dig säker och kunna vara ute i snön så länge som möjligt utan att skada dig.

De viktigaste snowboardskydden

Här hittar du den viktigaste skyddsutrustningen du behöver när du ska ut på brädan.

Om vi börjar uppifrån, så är hjälmen ett måste. Många underskattar hjälmens funktion. När det gäller snowboardåkning, kommer du snabbt upp i höga hastigheter och underlaget är inte så mjukt som du kanske tror. Därför kan ett fall vara farligt för huvudet, om du inte har hjälm.

Crash Pants och ryggskydd är också viktigt. Det minimerar belastningen av viktiga delar av kroppen vid smällar när du ramlar eller liknande. Det är ju faktiskt inte roligt att komma hem med en bruten höft efter bara 2 dagar i snön.

Snowboardskydd för extreme lovers

Om du ska ut och åka off-pist och rita de där färska linjerna i den orörda snön, så kom ihåg att alltid ha lavinutrustning med dig. I denna kategori hittar du även lavinkit som är bra att ha när du är ute i vildmarken.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor