Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Skydd Snowboard

Skydd snowboard - vad använder snowboardåkare?

Snowboardåkare använder en rad olika skyddsutrustning för att hålla sig säkra i backen. Den viktigaste skyddsutrustningen för snowboardåkare är hjälmen. Designen av snowboardhjälmar har kommit långt de senaste åren och är ofta lätta, snygga och begränsar inte ditt synfält. När du väljer hjälm måste du se till att den är snowboardcertifierad och att den sitter säkert på huvudet.

Använder snowboardåkare vadderad skyddsutrustning?

Snowboardåkare använder vadderad skyddsutrustning för att skydda resten av kroppen. Polstrade shorts är till exempel en bra idé för alla nybörjare freestyle åkare som tror att de kommer att falla omkull ofta. Den här typen av skyddsutrustning skyddar ditt höftparti och svanskotan från blåmärken och andra skador.

Ett annat alternativ är att använda ett ryggskydd. Ryggskador är generellt sett ovanliga för snowboardåkare, men när de inträffar är de ofta allvarliga. Många konstruktioner täcker större delen av din överkropp samtidigt som du kan behålla ett bra rörelseomfång.

Om du är en snowboardåkare som gillar att ge dig ut i bergen är det en vettig idé att kolla in vår lavinutrustning. Där hittar du all utrustning du behöver i händelse av en lavin.

Naturligtvis är en annan aspekt av skyddet som du behöver rätt goggles, så ta en titt på vår kategori Skidglasögon - Snowboards.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor