×
Meny

Aggressive Inlines

  Filter
Färger
Varumärken
Storlek
Sko storlek
Nivå

Bra att veta

Aggressive Inlines för tricks och freestyle

Aggressive inlines är en typ av inline som man använder för att utföra tricks och hopp. De kommer med en mycket robust och hållbar känga som kan motstå hårda slag och samtidigt skydda dina fötter.

Konstruktionen hos ett par aggressive inline skates gör de perfekta för att utföra grinds och andra tricks med hjälp av olika hinder. Aggressive skates förekommer både i inlines och side-by-side modeller. Dock så är aggressive inlines generellt det mest populära valet.

Vad ska man tänka på när man köper aggressive inline skates?

Det första du bör ta hänsyn till är din färdighetsnivå. Du kan hitta aggressive inlines för alla färdighetsnivåer, från professionella till nybörjare. Aggressive inline skates för nybörjare är konstruerade med en hård känga för att förse åkaren med mer stöd och skydd. Några modeller för professionella kan ha en mjukare konstruktion på kängan. En mjukare känga är mer flexibel och förser åkaren med bättre kontroll och manövrering vid en del tricks.

En annan viktig faktor är frame setup. Anti-rocker frames är standard och de gör det lättare att utföra grinds i jämförelse med en flat setup. Freestyle frames ger möjlighet för att verkligen uttrycka sin kreativitet vid grinds då de har en större yta i mitten.

Sist men inte minst bör du även överväga hjulstorlek. Generellt så gör mindre hjul det lättare att utföra tricks. Större hjul är bättre för parkour liknande åkning med mycket hopp.

Kom ihåg att alltid skydda dig själv när du utför tricks och hopp. Du finner alla skydd du kan behöva i vårt utbud av Rullskridskor Skydd.

Inlines aggressive Vs fitness

De största skillnaderna mellan aggressive skates och fitness inlines är hjulstorleken, kängan och dess frames eller chassi som man även kallar det. Aggressive skates har generellt mycket mindre hjul, den vanligaste storleken är mellan 55 mm och 80 mm. Hjul till fitness inlines är däremot generellt mellan 80 mm och 100 mm i storlek. Små hjul ger inte lika mycket hastighet, men de är lättare att grinda med och förser god stabilitet.

Kängan och chassits konstruktion hos en aggressive skate skiljer sig även från en vanlig inline. Kängan hos en aggressive inline skate har vanligtvis ett hårt plastskal medans vanliga fitness inlines kommer i varierande modeller. De hårda skalen hos en aggressive skate gör denna typ tyngre.

Det finns även skillnader när det kommer till frame struktur. Fitness inlines har en flat wheel setup, där alla hjul har samma storlek. Aggressive inlines har vanligtvis anti-rocker frames ned två större och två mindre hjul.

Är du osäker på om aggressive inlines är något för dig? Kolla in vår guide "Vilken typ av rullskridskor ska jag välja?" för vägledning kring ditt val.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor