×
Meny

Snowboard Boots

Sortering
Varumärken
Sko storlek
Flex
Snörnings system
Kön
Reset

Sortering

Använd

VarumärkenResetAnvänd

Sko storlek


ResetAnvänd

Flex
ResetAnvänd

Snörnings system
ResetAnvänd

Kön

ResetAnvänd

Bra att veta

Snowboard boots säkerställer god prestanda

Dina snowboard boots är en viktig del av din snowboard utrustning. Boots som är för hårda, för mjuka, inte varma nog eller som helt enkelt inte passar ordentligt kommer att förhindra dig från att prestera ditt bästa. Bindningarna och själva snowboarden är ofta det som får all uppmärksamhet, men dina snowboard boots är minst så viktiga för en god upplevelse.

Snowboard boots och dess passform

Varje rörelse hos din snowboard avgörs av hur du rör dina fötter. På grund av det bör dina snowboard boots ha en åtsittande passform så att toppen av tån precis når fram till kanten. Hälen skal gärna sitta ordentligt på plats, så att du knappt kan lyfta den.

Efter ett tag kommer den inre delen av din känga formas efter din fot och kan då expandera aningen i storlek. Det kan därför vara en god ide att köpa ett par snowboard boots som är en halv storlek mindre än vad du vanligtvis använder. Se till att även kolla in den tillhörande storleksguiden för att hitta rätt modell för dig.

Så väljer du snowboard boots

När du köper snowboard boots finns det en del viktiga faktorer att ta hänsyn till. En av de största faktorerna är kängans flex, eller styvhet som man även kan kalla det. Snowboard boots har olika flex vilket baseras på åkstilen och användaren. Om du är nybörjare bör du välja en känga med soft till medium flex som är mer förlåtande och mångsidiga. Medium flex kängor är perfekta för bland annat all mountain åkning. Hårdare kängor är bättre för aggressiva åkare som är ute efter hög hastighet. Mjukare kängor passar utmärkt till freestyle åkare.

Andra saker du bör överväga med snowboard boots är passform baserat på kön samt snörningssystem. Snowboard boots dam är vanligtvis mjukare i flex och kängan är inte lika hög som herr modellerna. Utöver det är dam modellerna smalare än de för herr. Snowboard boots finns tillgängliga med olika snörningssystem. Skosnören är lättare att byta ut, men BOA och speed lace system förser dig med bättre passform och lättare justering.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor