MENY
×

Snowboard stövlar

  Filter
Varumärken
Sko storlek
Flex
Snörnings system

Snowboard boots är den den viktigaste delen i din snowboard utrustning. Snowboard boots som är för hårda, för mjuka, inte tillräckligt varma eller helt enkelt inte passar kommer bara göra dig olycklig och irriterad och hindrar dig från att prestera ditt bästa. Oftast är det kläder, snowboard och bindingar som får all uppmärksamhet, men i verkligheten är det dina boots som garanterar att du får ut mest av ditt snowboard.

Passform till snowboardboots

Varje rörelse ditt snowboard gör, kommer genom input från dina fötter. På grund av detta bör dina snowboard boots sitta tight runt din fot så dina tåspetsar precis rör vid spetsen på booten. Det är bäst om hälen sitter helt fast (eller att den endast kan lyftas lite). Efter ett tag kommer innerskon forma sig efter din fot och kan lätt utvidga sig en halv storlek efter att du har använt dem ett tag. Därför är det en bra idé att köpa snowboardboots som är en halv storlek mindre än din vanliga skostorlek.

Snörningssystem

Det finns tre snörningssystem:

  • Traditionella skosnörene precis som på vanliga skor. Det tar lite längre tid att knyta dem, men de är enkla att byta ut när de blir slitna.
  • Speed lacing systemet som består av antingen ett enkelt eller två snören och detbehöver bara ett enkelt drag för att spänna hela booten. Detta är ett snabbt och enkelt sätt att spänna booten, samtidigt som det ger ett bra grepp om foten.
  • Boa lacing systemet: Stål Wirere, som spänns med ett enkelt stängningsystem.

Snowboard bootens styvhet

Styvare snowboard bootsr reagerar generellt snabbare på dina rörelser. De ger också mer stöd till tyngre snowboardere. De är byggda för snabbare och mer aggresiv åkning, medan mjukare boots passar bättre till mindre erfarna eller lättare åkare, då de är mer förlåtande.

Generellt så föredrar större och/eller mer erfarna åkare styvare snowboard boots medan lättare och/eller mindre erfarna åkare föredrar mjukare boots.