×
Meny

Snowboard Boots

  Filter
Varumärken
Sko storlek
Flex
Snörnings system
Kön

Bra att veta

Dina snowboard boots är en viktig del av din snowboard utrustning. Boots som är för hårda, för mjuka, inte varma nog eller som helt enkelt inte passar ordentligt kommer att förhindra dig från att prestera ditt bästa. Bindningarna och själva snowboarden är ofta det som får all uppmärksamhet, men dina snowboard boots är minst så viktiga för en god upplevelse.

Snowboard boots och dess passform

Varje rörelse hos din snowboard avgörs av hur du rör dina fötter. På grund av det bör dina snowboard boots ha en åtsittande passform så att toppen av tån precis når fram till kanten. Hälen skal gärna sitta ordentligt på plats, så att du knappt kan lyfta den. Efter ett tag kommer den inre delen av din känga formas efter din fot och kan då expandera aningen i storlek. Det kan därför vara en god ide att köpa ett par snowboard boots som är en halv storlek mindre än vad du vanligtvis använder.

Snörningssystem

Det finns tre snörningssystem:

  • Traditionella skosnören: Vanliga snören, lätta att byta ut
  • Speed lacing system: Består av en eller två snören som endast kräver ett drag för att spänna hela kängan.
  • Boa system: Tunna trådar av stål som enkelt spänns åt genom att snurra på ett hjul.

Styvhet hos snowboardboots

Styvare snowboardboots erbjuder generellt en snabbare reaktion på dina rörelser och extra stötta för tyngre åkare. De är konstruerade för snabbare och mer aggressiv snowboardåkning. Medans mjukare snowboardboots är anpassade för nybörjare och åkare som har lite erfarenhet, då de är mer förlåtande.

Generellt så föredrar tyngre åkare och de med mycket erfarenhet styvare boots medans mindre och försiktigare åkare ofta föredrar en mjukare variant.

SkatePro