Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Hockey Inlines

Bra att veta

Vad är hockey inlines?

Hockey inlines är den första delen av utrustning som du behöver för att komma igång med att spela street hockey eller inlines hockey som det även kallas. De har en del likheter med vanliga ishockey inlines, men skiljer sig på den tydliga punkten att de har hjul istället för skenor. De har även en aningen mjukare känga för ökat vridmoment och mer flex.

Hockey inlines hjul har vanligtvis en diameter mellan 76mm och 80mm, inte för små och inte för stora. Hjul av medium storlek erbjuder högre stoppkraft samt snabbare acceleration och manövrering i jämförelse med större hjul. För att ge maximalt grepp på rinkens plana yta har hjulen ofta en relativt mjuk hårdhet. Om du har tänkt att spela utomhus är lite hårdare hjul det bästa valet för underlag som asfalt och cement.

Vilken storlek ska jag välja på inlines för streethockey?

När du letar efter ett nytt par inlines för streethockey är det en god ide att undersöka storleksguiderna och mäta upp dina fötter. Storlekarna varierar mellan olika märken och storlekarna för hockey inlines är inte samma som för skor. Ett par hockey inlines bör ha en åtsittande passform för bästa kraftöverföring och manövrering. Ett par hockey inlines som är för stora kan leda till ömma fötter och blåsor.

Så väljer du utrustning för inlines hockey

Du bör överväga din åkstil och nivå. Det finns hockey inlines med enklare konstruktion som är anpassade för nya åkare. Dessa är prisvärda och ett fint val för nybörjare och yngre spelare, eller bara för de som spelar för nöjes skull. De enklare modellerna kommer ofta med en flat setup med fyra 80 mm hjul för ökad stabilitet.

Mer avancerade spelare som spenderar flera dagar i veckan i rinken föredra mer avancerade hockey inlines. De har generellt lättare, styvare kängor och kommer med en annan typ av hjul setup som anses vara standard - två 76mm hjul i fram och två 80mm hjul i bak. Detta förser åkaren med den bästa möjliga stoppkraft och kontroll vid snäva svängar.

Vill du veta mer om street hockey utrustning? Spana in vår guide Köp av hockeyutrustning.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor