×
Meny

Sparkcykel för barn

  Filter
Varumärken
Total höjd
Max. vikt på förare

Bra att veta

Sparkcykel till barn i alla storlekar och färger

Sparkcyklarna på denna sida är designade till barn och garanterar att de får en bra start med att åka sparkcykel. Mindre barn kan ha det svårare med att åka på vanliga sparkcyklar, så därför vill vi ofta rekommendera föräldrarna att välja de sparkcyklarna som är utvecklade specielt till mindre barn.

En sparkcykel till barn är typiskt lättare och har en lägre bar (handtagen) som gör det enklare att styra sparkcykeln.

Kickbike till barn med stora hjul

Det tillverkas många olika typer sparkcyklar till barn och de har alla olika fördelar. Det tillverkas bl.a en rad sparkcyklar med stora hjul osm antingen är solida eller med luft i. Stora hjul förbättrar säkerheten och komforten eftersom de stora hjulen generellt rullar lättare över småsten och ojämnheter. Är det luft i hjulen kommer de fjädra mer och därmed ge ökad komfort.

Vi rekomenderar aldrig barn att köra i grus eller på oasfalterade stigar, men om du ändå gör det, borde du överväga en sparkcykel med stora hjul, evt. också lufthjul.

3-hjulade sparkcyklar till barn

Vanliga sparkcyklar har endast 2 hjul och många sparkcyklar till barn är byggda efter den modellen. Det har dock kommit en del nytänkande sparkcyklar som utmanar den traditionella designen. Ett av dem är de 3-hjulade sparkcyklarna som ger större stabilitet, speciellt när barnet står stilla.

Sparkcyklar med 3 hjul har dock också olämpan att de typiskt styr lite dåligare än en normal sparkcykel, om producenten inte har kommit på ett inovativt sätt att lösa det problemet på. Några löser det genom att flytta dubbelhjulen till bakdelen, medan andra bygger in flex i styrningen.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor