×
Meny

Longboard Decks

  Filter
Varumärken
Deck längd
Deck bredd
Åknings stil

Bra att veta

Finn ett longboard deck som passar din stil

Ett longboard deck är basen när det kommer till en longboard och avgör åkstilen. I denna kategori finner du ett stort urval av decks som ger dig möjligheten för att samla din egen custom longboard.

Är du ute efter adrenalin, hög hastighet och branta backar? Eller föredrar du att glida runt genom stan med stil och njuta av vädret? Eller är du kanske den som helst hänger i skateparken för att visa alla dina bästa tricks? Oavsett vilken stil som bäst beskriver dig så har vi en longboard som lever upp till alla dina krav.

Konstruktionen av en longboard bräda

Konstruktionen och formen på ett longboard deck är en avgörande faktor i förhållande till hur brädan låter dig åka. Longboard decks för downhill och freeride består ofta av 7-9 lager av lönn trä. Detta ger dig ett extremt responsivt deck som är mycket stabilt vid höga hastigheter.

Om du istället är ute efter ett longboard deck för cruising eller carving så är komfort något man lägger mer fokus på i jämförelse med om man åker downhill i höga hastigheter. Ett cruiser longboard deck har mellan 3-7 lager av lönnträ i kombination med en hybrid konstruktion som inkluderar lager av bambu och glasfiber- perfekt för cruising och carving. Mer flex innebär även att du kan pumpa med din longboard för att behålla eller öka hastigheten.

Formen på ett longboard deck

Formen på en longboard bräda definerar vilken typ av åkstil du önskar att utföra. Det finns sex olika typer av longboard deck former: Carving, cruiser, downhill, freeride, freestyle och dancer. Läs mer om de olika formerna här.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor