Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Longboard Decks

  Filter
Varumärken
Deck längd
Deck bredd
Åknings stil

Bra att veta

Vilket longboard deck ska jag köpa?

Longboard decket är en av de viktigaste delarna av din setup. Precis som med kompletta longboards så kommer longboard decks i en mängd olika former och storlekar och du kan välja mellan carving, cruiser, downhill, freeride, freestyle och dancer decks.

Cruiser longboard decks är ofta byggda med 3 - 7 lager av lönn trä - perfekt för cruising och carving. Medan freeride och downhill longboard decks ofta har 7 - 9 lager.

När det kommer till material så är lönn de vanligast förekommande i longboard decks, med ett flertal lager som pressas ovanpå varandra. Longboard decks i bambu är ofta omslutna av glasfiber och har mycket flex. Decks i kolfiber är dyrast att producera men resulterar i ett kvalitativt deck som är både robust och lätt.

Top mount eller drop through longboard deck

Ett av de viktigaste valen när du väljer longboard bräda är om du ska välja ett top mount eller ett drop through deck.

Med ett drop through deck kommer brädan längre ner mot marken vilket ger ökad stabilitet när du åker och utskärningarna minimerar risken för wheel bite när du svänger. Top mount decks är bättre anpassade för carving och cruising.

Oavsett vilken deck typ du väljer så är det bra att veta att alla Longboard Truckar är kompatibla.

När ska jag byta ut min longboard bräda?

Många vill veta hur ofta man behöver byta ut sitt longboard deck. Sanningen är att det inte finns ett bestämt antal dagar utan det beror helt på hur ofta du åker och vilken longboard disciplin du tillhör. Vissa däck håller i flera år med regelbunden åkning medan andra bara håller i månader. Om sprickor och flisor börjar dyka upp så är det dags att fundera på att skaffa en ny longboard bräda.

Naturligtvis finns det sätt att öka livslängden på ditt deck. Den simplaste åtgärden är att undvika att utsätta decket för alltför mycket vatten och sol. Detta försvagar decket och ökar sannolikheten för sprickor.

Om du vill veta mer om longboards, kolla in våran guide till Köp av longboards.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor