×
Meny

Köp av longboards

Denna guide vill hjälpa dig med att hitta den helt korrekta longboarden till ditt eller ditt barns behov, genom att förklara några av de viktigaste elementen vid longboards.

Du är också välkommen till att kontakta oss om du är osäker på vilken longboard du ska köpa.

Vilken typ longboard ska du välja?

Longboards är oftast designade med ett långt deck och är konstruerad av material såsom lönnträ, bambus och är ibland förstärkta med glasfiber. Longboards ger en mjuk åkupplevelse och är ursprungligen designade för att cruisa på.

Generellt finns det 6 typer longboards. Formen av ​​decket skiljer de olika typerna från varandra och bestämmer också de olika stilarterna. Vi illustrerar och förklarar därför de väsentligaste skillnaderna för dig i denna guide.

Carving / Cruiser

Carving och cruiser longboards delar många likheter och är kända för att leverera en surf-liknande känsla. Carving boards är designade till kurviga vägar och långa djupa svängar, men är liksom cruiser boards, optimala till att cruisa omkring i stan och ha det roligt på. Dessa boards är ofta förstärkta med ett lager glasfiber, som ingår i konstruktionen och ger hållbarhet, samt en surf-liknande flex. Vi rekommenderar cruiser och carving boards till nybörjare och till rekreativ longboarding.

Downhill / Freeride

Downhill longboards är designade till, som namnet antyder, att köra ner för backar vid hög fart. Sammanliknat, är de motsvarande freeride longboards skapta till slides på platta vägar. Konstruktionen av ​​downhill longboards är ofta stela, vilket ger maximal stabilitet vid hög hastighet. Ett annat kännetecken vid dessa boards är att de är utformade med utskärningar, som reducerer risken för "wheelbites" (när hjulet rör vid brädan i en sväng). Många av de nya downhill boardsen är designade med "vingar" på boardens endar, där kanterna är böjda nedåt. Detta gör det lättare att trycka brädan framåt och initiera slides.

När du kör downhill longboarding, rekommenderas det att använda skydd. Se vårt urval av utrustning till longboarding här.

Freestyle

En freestyle longboard är till dig som önskar att utmana dig själv med tricks och slides, såväl som för dig som njuter av att köra på jämna ytor. Dessa boards kommer ofta med en mjukare flex och är optimala till tricks när man cruiser igenom stan.

Dancer

Dancer boards är designade med ett långt deck och har ofta top mount truckar, vilket gör dom optimala till dansliknande manövreringar på boarden.

Dancer longboards är ofta designade med ett extra långt deck, vilket också gör dem ägnade till att köra på jämna ytor och långa turer. Utöver det ger dancer longboards dig en utmärkt balansträning.

Se vårt urval av longboards här.

Longboard Truckar

Longboard truckar är placerade omvänt jämnfört med placeringen av ​skateboard truckar. Utöver det är truckar till downhill longboarding designade lite bredare och lägre, jämnfört med de andra longboard stilarterna.

Longboard truckar kan generellt monteras på två olika sätt.

Top mount

Top mounts är den mest traditionella typen av montering, där boardens truckar är fastgjorda i botten av ​​decket. Denna typ av montering av truckar ses normalt på både cruiser, carving och dancer boards.

Drop-through mount

Drop-through mounts ger dig mindre avstånd mellan boarden och marken vilket resulterar i mer stabilitet. Denna typ av montering är särskilt bra till downhill körning och långa slides. Som det ses på bilden, monteras boardens truckar på toppen av ​​brädan.

Se vårt urval av truckar här.

Longboard hjul

Longboard hjul är större än traditionella skateboard hjul, vilket resulterer i snabbare och smidigare rörelser. Utöver det, erbjuder longboard hjul en fantastisk absorbtion av vibrationer. Mindre longboard hjul är mer viga, medans större hjul är konstruerade till högre hastigheter och ger dig möjlighet för att köra över små stenar.

En annan faktor som kan övervägas vid longboard hjul, är hårdheten vs. mjukheten av hjulen. Mjukare hjul ger dig ett bättre grepp och absorbtion, men hårdare hjul är goda till höga hastigheter och slides. Hjulens hårdhet mäts på en durometer skala som ligger mellan 70A-100A.

Se vårt urval av longboard hjul här.

Produkter

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor