Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Skateboard Decks

  Filter
Färger
Varumärken
Deck bredd
Deck längd
Deck material
Föregående
Nästa
Sida 1 av 8

Bra att veta

Vad är ett skateboard deck?

Ett skateboard deck är en av de viktigaste skateboarddelarna. Det är brädans grund och har stor betydelse för din totala åkupplevelse och din skateboardstil. Förutom att tillhandahålla en plattform för fötterna och förbinda delar som truckar och griptape med varandra, ger skateboard decket också åkarna möjlighet att uttrycka sin stil och personlighet. Detta beror på att de finns i ett stort antal olika färg- och designalternativ, vilket gör det lätt att hitta ett deck som passar dina preferenser.

Egenskaperna hos en skateboard bräda

Dagens skateboard brädor är nästan alltid tillverkade av hållbart lönnträ. Det bör dock noteras att det finns skillnader i styrkan hos de olika lönntyperna. Kanadensisk lönn anses vara den mest hållbara och tåligast mot att gå sönder, så det bör vara ditt val om du letar efter ett långvarigt deck. Ett annat vanligt alternativ är Hard Rock Maple, som är ett hårt och starkt träslag.

Skateboard deck är huvudsakligen tillverkade av en 7- till 9-lagers träkonstruktion, där 7-lagers konstruktion är vanligast. Detta innebär att decket har sju till nio lager trä som pressas ihop till ett deck, vilket ökar brädans motståndskraft. Dessutom har nästan alla skateboard brädor dubbla kicktails, dvs. uppåtriktade kurvor i nosen och svansen, för att hjälpa till att få brädan att poppa och kontrollera den när man gör trick.

En annan egenskap hos ett skateboard deck är konkaven, vilket är den inåtriktade kurvan på däckets yta. Deck med liten eller låg konkav gör det möjligt att placera fötterna bättre på decket eftersom de har en större plan yta. En djupare konkav å andra sidan gör att du lättare kan utföra flip-trick. Medium konkav passar mellan dessa två och är den vanligaste konkava konstruktionen.

Vilken storlek på skateboard bräda ska jag köpa?

Som en bra tumregel är att skateboard brädans storlek ska matcha din skostorlek. Storleken på decket bestäms främst av bredden, och du bör se till att spetsen på dina skor är något längre än vad decket är brett. Detta gör det lättare för dig att kontrollera dina trick.

Om decket är för smalt kommer det att påverka din balans och öka risken för att få shoe bite. Detta kan följaktligen förstöra dina skor och kasta dig av din skateboard. Om däcket tvärtom är för brett kan det vara svårt att utföra vissa tricks och flips. Ett skateboard deck på 8 till 7,75 tum är en bra utgångspunkt eftersom det anses vara en välbalanserad allroundstorlek.

Är du fortfarande osäker på vad du ska välja? Vår storlekstabell för skateboards ger dig en bra indikation på vilken bredd du bör köpa för din åkstil och skostorlek. Du kan också hitta mer information om hur du väljer rätt deck i vår Guide till skateboard brädor.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor