×
Meny

Skateboard Decks

  Filter
Färger
Varumärken
Deck bredd
Deck längd
Konkav
Föregående
Nästa
Sida 1 av 5

Bra att veta

Material och bredd till skateboard decks

Den mest använda trä sorten för skateboards är lönn, eftersom det är både flexibel och hållbar. De flesta decks göras med ett 7-skikt (på engelska 7-ply) konstruktion, och anger mängden skivor av trä, som decket är gjord av.

När det gäller bredden på ditt deck, bör du se till att dina skor bara når en liten bit över decket. Med skon något utanför decket kommer det att bli lättare att kontrollera din åkning. Decket måste samtidigt inte vara alltför smal, eftersom du kan riskera att mista balansen eller göra wheel bites, där din sko träffar asfalten - det kan förstöra dina skor och kasta av dig från boarden.

En historisk Kicktail deck

När skateboarden första gången kom ut på marknaden, var decket helt platt. Men för att förbättra boarden så det var det lättare för foten att hitta kontrollen för att göra trick, uppfann Larry Stevenson kicktail'en. Om du tittar på en skateboard, kommer du att se att båda ändarna är böjda upp - det är dina kicktails, som du kan använda för att poppa boarden. År 1969 patenterade han dubbel Kicktail.

Skateboard deck i många färger och mönster

På denna sidan hittar du vårt breda utbud av skateboard deck i många olika modeller. Ett skateboard deck levereras, till motsats av en komplett skateboard, utan hjul, trucks och bultar. Om du köper ett skateboard deck, har du därför möjlighet att skapa din skateboard med exakt de delar du vill ha. Några av våra skateboard deck kommer med griptape, men måste vanligtvis köpas separat.

Varför bara njuta av dina skateboards utomhus? Med ett hav av olika färger och modeller att välja mellan, har du stora möjligheter att använda mode decks för kreativ användning - såsom hyllor på väggen. På så sätt kan du sätta din personliga prägel på ditt hem och ta skate-viben med in.

Läs mer i produktbeskrivningen för varje skateboard deck för mer information om eventuella medföljande tillbehör samt storlek och färg.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor