Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Sparkcykel Hjälm

  Filter
Färger
Varumärken
Storlek
Storleksjusterbar
Föregående
Nästa
Sida 1 av 3

Bra att veta

Skydda huvudet med en sparkcykelhjälm

Hjälmen är utan tvekan det viktigaste skyddet att bära när du åker på din tricksparkcykel. Oavsett om du spenderar dagarna i parken eller om du gillar att pendla på två hjul, är det viktigt att skydda huvudet. Även de bästa sparkcykelåkarna i världen vet att fall är en del av sporten och att en skada kan leda till veckor eller till och med månader av stillasittande. Att ha på sig en hjälm ger dig dessutom självförtroende att utföra nya trick och stunts.

Vad gör en sparkcykelhjälm unik?

Det finns flera delar som skiljer sparkcykelhjälmar från vanliga cykelhjälmar. Sparkcykelhjälmar är till exempel utformade för att skydda bakhuvudet jämfört med vanliga cykelhjälmar. Hjälmar till sparkcykelåkning är också Multi Impact-resistenta, vilket innebär att de klarar många mindre stötar utan att behöva bytas ut. Hjälmarna som är märkta med EN 1078-certifieringen visar att de även är godkända för skateboarding, inlines-åkning och cykling.

Hur ska en kickbikehjälm sitta?

Den idealiska hjälmen för kickbike-åkning är lätt och bekväm, och ska naturligtvis skydda ordentligt. Hjälmen ska sitta tight på huvudet utan att vingla och utan att behöva kompromissa med komforten. Moderna hjälmar är utformade för att vara bekväma och kommer med skumfyllning. Många modeller har också extra vaddering som du kan ta ut och ta bort, så att du kan anpassa hjälmen perfekt efter din storlek.

Innan du beställer en hjälm är det förstås viktigt att mäta ditt huvud ordentligt för att hitta den optimala storleken. Om du vill läsa mer om passform av hjälmar kan du läsa vår guide: Hur ska hjälmen sitta?

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor