×
Meny

Hjulbultar Till Inlines

  Filter
Varumärken

När ska jag byta mina hjulbultar till inlines?

Även fast hjulaxlarna på dina inlines är hållbara så kommer de att behövas bytas ut förr eller senare. De vanligaste problemet med hjulbultar till inlines är att de går av på mitten. Ett annat vanligt problem är att gängorna slits ut efter flera byten av hjul och kullager.

Som tur är så är hjulbultar till inlines väldigt billiga att byta ut. Därav väljer många åkare att byta ut samtliga axlar när en av dem går sönder. Du har även möjligheten att köpa och byta ut enstaka hjulbultar, vilket naturligtvis är den bästa lösningen för vissa åkare.

De stora rullskridsko märkena rekommenderar att du köper nya axlar och skruvar vid varje hjulbyte. Detta är dock inte nödvändigt om du inte ser synligt slitage på de delar som är i direkt kontakt med dina hjul spacers. En uppsättning hjulaxlar för inlines bör kunna hålla genom ett par hjulbyten.

Vilken storlek är hjulbultar till rullskridskor?

Samtliga nya hjul och frames kan monteras med 8mm hjulbultar. Äldre modeller som har 7mm axlar bör paras ihop med 7mm kullager. Innan du köper nya hjulbultar så bör du kontrollera specifikationerna för dina ramar och hjul för att vara säker på att du köper rätt storlek.

Så lossar du en låst hjulbult

Om du befinner dig i den tråkiga situationen att en av dina hjulaxlar låser sig i ramen så ska du inte oroa dig för mycket. Detta händer nästan alla någon gång, men särskilt nya åkare som är rädda för att tappa axeln eller hjulet under åkning och därför drar åt hjulbultarna för mycket.

För att få ut de låsta axlarna bör du smörja dem och låta dem vila över natten. Om axlarna inte har lossnat under natten kan du prova nästa metod.

För detta ska du använda en bågfil för att skära ett platt spår i skruvhuvudet. När spåret är tillräckligt djupt tar du en platt skruvmejsel och använder den för att lossa axeln. Fortfarande ingen framgång? Då tar vi fram det tunga artilleriet.

Du måste borra ut den. Ta fram din elektroniska borrmaskin och en borr som är ungefär lika stor som skruvhuvudet. Låt sedan borren arbeta sig igenom skruvhuvudet långsamt. När det har lossnat ska du kunna trycka in axeln rakt igenom. Obs: Var mycket försiktig så att du inte skadar ramen när du använder denna metod.

Behöver du verktyg för att byta ut dina hjulbultar? Kolla in våra Verktyg - Inlines.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor