MENY
Rullskridskor
Bra att veta
Filter
 Pris
 Varumärken
 Sko storlek Hjul Diameter
 Plate Material
 Känga typ

Rullskridskor Retro

Filter »

Rullskridskor, anses av många som den ursprungliga rullskridskor. De kännetecknas av att ha två hjul fram och två hjul bak, placerade som hjulen på en skateboard. Dessutom har de en bromskloss på framsidan av skon. Rullskridskor med side by side var mycket populär innan inlines började på allvar. Sedan kom en period då inlines dominerade marknaden. Men på senare år har, side by side på nytt blivit mycket populär, inte minst på grund av sina vintage design. Av samma skäl blir de också kallade retro rullskridskor.

Många föräldrar och farföräldrar kommer ihåg de gamla retro rullskridskor man kunde spänna på sina skor, och de är inte en ny uppfinning. Denna typ av retro rullskridskor kan dateras tillbaka till sent 1700-tal. Det har sedan gjorts försök att återuppfinna traditionella retro rullskridskor, bl.a. med Powerslides "Blad-and-walk", som liknar en vanlig inline roller rullskridskor, men som består av en sko i ett skal.

Varför rullskridskor?

Det är något nostalgisk om rullskridskor. Många har använt dem i barndomen och kan därför också vilja använda dem som vuxna. Både på grund av att känslan av att stå på rullskridskor är välkända och eftersom några av modellerna har retro mönster och färger.

På grund av hjul position på retro rullskridskor är mycket stabila vid låg hastighet och när du står still. Ofta kan du inte köra riktigt lika fort på dem som på inlines. Vissa side by side rullskridskor kan användas för motions åkning, medan andra är bättre lämpade för kortare turer. Välj rullskridskor som kan användas för ändamålet som du vill ha.

Vissa rullskridskor ser nästan ut som skridskor med klassiska höga snören upp på kängan, medan andra har en sneaker-liknande utseende. Många retro rullskridskor har låg boot och andra är utformade som skor, som erbjuder mycket mer flexibilitet än du får från de flesta inlines. I gengäld kommer du inte att uppnå samma nivå av stöd.

Om du är ute efter side by side rullskridskor till Derby , leta i kategorin med samma namn.

Vilken storlek ska jag välja?

När du väljer storlek på din retro rullskridskor, är det viktigt att du hittar en skridsko som passar din fot. Du måste kunna röra fötterna något innanför stövlarna. Som en tumregel, helst bör vara ungefär 0,5-1 cm från tå till tå av rullskridskon. Stöveln bör passa ordentligt så att den följer din fot i hälen, sidorna och runt vristen. Dessutom bör det vara en trevlig upplevelse att ha rullskridskor på.

Om du är osäker på om du ska välja rullskridskor eller inlines, läs vår guide till att köpa inlines. Här hittar du svar på de flesta frågor och om du fortfarande är tveksam är du välkommen att kontakta vår kundtjänst, som vill svara på frågor om rullskridskor.

Trygg e-handel