×
Meny

Rullskridskor Retro

  Filter
Färger
Varumärken
Sko storlek
Hjuldiameter

Bra att veta

Rullskridskor - även kända som rullskridskor retro

Rullskridskor anses av många som de ursprungliga rullskridskorna. De kännetecknas av att ha två framhjul och två bakhjul, placerade i par som hjulen på en skateboard. Dessutom har de en tå stopp på framsidan av skon som också används som en broms.

Rullskridskor uppfattas som den första på marknaden och var mycket populära innan inlines började på allvar. Sedan kom en period då inlines har dominerat marknaden. Men på senare år har rullskridskor i sin tur blivit mycket populärt, inte minst på grund av sin vintagedesign. Av samma skäl har de också kallats retro skridskor.

Varför välja rullskridskor side-by-side?

Det är något nostalgiskt över side-by-side rullskridskor. Många har använt dem i barndomen och vill därför också använda dem som vuxna - både på grund av känslan av att stå på rullskridskor är välkänd, och eftersom vissa av modellerna har retro mönster och färger.

På grund av hjulens position på rullskridskor retro är de mycket stabila vid låga hastigheter och när du står still. Ofta kan du inte köra riktigt lika fort på dem som med inlines. Vissa rullskridskor kan användas för motions-rullskridskoåkning, medans andra är bättre lämpade för kortare turer samt disco och dans. Välj rullskridskor som kan användas för ändamålet du vill ha.

Vissa rullskridskor ser nästan ut som konstskridskor med klassisk hög snörning, medans andra har ett sneakers-liknande utseende. Många rullskridskor side-by-side har en låg känga vilket ger stor flexibilitet, men också mindre stöd. Det gör dock att dem blir mer lättmanövrerade.

Om du letar efter rullskridskor till Derby , titta i kategorin med samma namn.

Vilken storlek ska jag välja på rullskridskor retro?

När du väljer storlek på dina rullskridskor är det viktigt att du hittar några som passar din fot. Du måste kunna röra fötterna lite innanför stövlarna. Som en tumregel bör de vara ungefär 0,5-1 cm från tårna till tån på rullskridskon. Kängan bör sitta hårt och fast så att den följer din fot i hälen, om sidorna och över vristen, men den får inte sitta för hårt. Det ska vara en trevlig upplevelse att ha rullskridskorna på. Du bör också alltid läsa storleksguiden som du hittar på de enskilda produktsidorna.

Historia - de första rullskridskorna

Många föräldrar och farföräldrar minns de gamla side-by-side rullskridskorna som man skulle spänna på sin sko. Denna typ av rullskridskor retro är inte en ny uppfinning, men går tillbaka till omkring 1860 då rullskridskor med fyra hjul i par uppfanns. På trots av att inlines i början av seklet hade just patenterats, ökade rullskridskorna så mycket i popularitet att de tog över rullskridsko marknaden ända fram till 1980-talet, när inlines, som vi vet idag, har utvecklats och blev snabbt populär.

Om du är tveksam till om du bör välja rullskridskor eller inlines, läs vår guide till att köpa rullskridskor . Här kan du få svar på de flesta frågorna.

Har du fortfarande frågor är du mer än välkommen att kontakta vår kundtjänst, som alltid står redo att hjälpa dig.

SkatePro