×
Meny

Kickbike Kullager

  Filter
Kullager precision

Kickbike kullager - för en jämnare åktur

Kullager för sparkcyklar ser till att hjulen roterar motståndslöst och snabbt. Varje hjul behöver två lager, och även om din sparkcykel levereras med dem monterade kommer de att slitas med tiden och behövs bytas ut. Kullagren innehåller små kulor, som hjälper till att fördela viktbelastningen när du åker.

Kullager för hopfällbara sparkcyklar är vanligtvis tillverkade av stål eller keramik. Kullager i stål är de mest populära eftersom de är hållbara och fungerar bra för vanlig daglig användning. Kullager i keramik genererar mindre värme och friktion och kan ofta rotera snabbare än stål. Kullager i stål är dock nästan alltid det mer prisvärda alternativet.

Vad ska jag kolla efter när jag väljer sparkcykel kullager

När du letar efter kullager till din sparkcykel kommer du ofta att se termen "ABEC". Detta är i huvudsak ett mått på kullagrets kvalitet på en skala från 1 till 9. Ju högre siffran är, desto större är kullagrets "precision", vilket innebär att det bör ge jämnare rotationer. Kullager med en lägre ABEC klassning är dock sannolikt väldigt robusta, så bara för att ett kullager har en lägre klassning betyder det inte att det inte kommer att fungera för din setup.

Du kommer också att se numret 608. Detta indikerar på kullagrets storlek. Det är den absolut vanligaste kullager storleken för sparkcyklar, skateboards och inlines och har en innerdiameter på 8 mm och en ytterdiameter på 22 mm.

För att se till att du inte behöver byta dina kullager alltför ofta så kan du ta en titt på vår Guide för Rensning och smörjning av kullager. Om du tycker att din justerbara sparkcykel skulle behöva nya hjul kan du kolla in vår kategori för Hjul till hopfällbara sparkcyklar.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor