×
Meny

Skateboard Hardware

  Filter
Varumärken
Längd

Bra att veta

Vad är skateboard hardware?

Skateboard hardware är muttrarna och bultarna du behöver för att fästa dina truckar till ditt skateboard deck. Det är lätt att glömma bort dessa delar men de utgör en viktig del av din setup. Dessa delar kräver regelbundet underhåll, så se till att undersöka så att de är ordentligt åtspända. Muttrar och bultar lossar naturligt med tiden vilket kan leda till att du upplever brädan som ostabil om den inte har spänts åt.

Skateboard bultar - Vilken storlek behövs?

Det är viktigt att skaffa rätt storlek på bultarna till din skateboard. Bultarna ska nå genom decket och truckens baseplate, och sticka ut tillräckligt mycket så att låsmuttern kan fästas ordentligt. Om bultarna är för långa kan det göra det svårt att spänna åt ordentligt och de kan vara aningen i vägen när du grindar. Om bultarna där emot är för korta, kan de enklare lossna. Standardlängden på denna typ av bultar är mellan ⅞" och 1" för en normal skate setup. Om du använder sig av risers som är över ⅛ " kan du behöva längre bultar.

Är skateboard hardware universellt?

En del olika märken tillverkar skateboard hardware som bultar och muttrar och i de flesta fall kan de användas till alla brädor. De flesta tillverkas med ett huvud för stjärnmejsel (Philip head) eller insexnyckel (Allen head). Dock så har detta ingen påverkan på funktionen så vilken du väljer är baserat på din preferens.

Se till att det set med hardware du väljer är anpassar för just skateboarding. Standard hardware är ofta inte starkt nog för att hantera den press brädan utsätts för vid åkning.

Glöm inte bort verktygen! Kolla in vårt utbud av Skate tools till skateboards.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor