×
Meny

Bushings till Skateboards

Små men viktiga - skateboard bushings

Skateboard bushings eller truckgummi är en liten del av ditt skateboard, men det betyder inte att de inte har en stor inverkan på hur boarden kör. Du hittar två skateboard bushings på varje truck - en uppe och en nere. Den översta pekar ned mot vägen och den nedersta pekar upp emot decket.

Material och hårdhet av truckgummi

Alla skateboard bushings är gjord av polyurethan, på normalt svenska kan man kalla det plast som är mycket värmeresistent.

På trots av att de är gjorda av samma material är de inte allesamman lika. Truckgummi, liksom hjul, finns i olika hårdheter. Denna hårdhet blir mätt i durometer, som blir angivet som ett tal som går upp till 100, efterföljt av bokstaven A. Jo högre talet är, ju hårdare är truckgummit.

Skateboard bushings är normalt lite hårdare än till longboards, exempelvis för att mjukare bushings gör det lättare att styre, när hårdare bushings vill göra boarden mer stiff och stabil.

Vilken form av bushings ska jag välja?

Bushings kommer normalt i två former - cone och barrel, men det finns också variationer inom dessa två typer. Inom skateboarding används normalt en cone busing uppe och en barrel bushing nere. Cone bushings ger mer mobilitet och bättre styrförmåga, medans barrel bushings ger en hårdare och mer stabil ride.

SkatePro