×
Meny

Truck delar till Skateboards

  Filter
Varumärken

Bra att veta

Funktionen hos skateboard bushings

Skateboard bushings, eller truckgummi som det även kallas, är gummit som sitter på trucken och de är det som gör att du kan svänga mjukt med brädan. Bushing utgör en viktig funktion i hur stabil och behaglig din åk upplevelse är. Varje truck har två bushings - en som sitter närmast marken och kallas för top bushing, och en som sitter närmast brädan och kallas för bottom bushing. Precis som dina hjul, så är skateboard bushings gjorda av polyuretan.

Dina skateboard truckar kommer med bushing, men med tiden kommer de att slitas ut och många skejtare föredrar att uppgradera sin setup med ett nytt fräscht set. Eftersom skateboard bushings är universella, behöver du inte oroa dig om de kommer passa din nuvarande setup.

Vilket truckgummi bör jag välja?

Truckgummin till skateboard tillverkas i två olika utförande, koniska bushings och cylinderformade bushings. Ett koniskt truckgummi kommer vara enklare att styra och mer mobilt, medans ett cylinderformat truckgummi ger dig mer stabilitet när du åker i högre hastighet.

Bushings följer durometerskalan precis som skateboardhjul, desto högre numret är desto hårdare är truckgummit. Du borde välja bushings baserat på din vikt och vilken typ av åkning du gillar. Till exempel, desto hårdare bushings, desto mindre responsiva är truckarna när du ska svänga. Mjuka bushings kommer vara mer responsiva och lättare att svänga med.

Om det inte bara är dina bushings som sett bättre dagar, kanske det är dags att byta ut dina Skateboard Truckar helt och hållet.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor