×
Meny

Skridskohjälmar

  Filter
Färger
Varumärken
Storlek
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Bra att veta

Skridskor hjälm - en viktig del av din skyddsutrustning

Skridskoåkning är ett stort nöje för alla åldersgrupper och alla förmågor. Även om det i allmänhet är en säker aktivitet är isen en hård yta, så om du bär en hjälm kan du undvika skador om du skulle falla. Skridskorhjälmar är till för att hålla dig säker när du är ute på isen.

Kan man använda cykel och skateboardhjälmar som skridskorhjälm?

Ja, det kan man! Andra actionsporthjälmar som cykel och skateboardhjälmar fungerar även för skridskoåkning. De är byggda för att tåla ett flertal stötar, så du kan absolut åka skridskor med en sådan om du redan har en. Kom bara ihåg att kontrollera din hjälm för eventuella skador eller sprickor, och om det finns några bör hjälmen bytas ut.

Håll dig skyddad i rinken

Förutom en välsittande hjälm bör du kontrollera de särskilda reglerna och säkerhetsinstruktionerna på den rink där du åker. Du bör även respektera och vara försiktig med andra skridskoåkare. Det bästa sättet att njuta av en skridskodag är att komma hem utan skador.

För yngre skridskoåkare kan du kolla in våra barnhjälmar. Det finns även andra skydd som du bör överväga att använda när åker skridskor, till exempel knäskydd, armbågsskydd och skyddsbyxor.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor