×
Meny

Skidhjälmar

  Filter
Färger
Varumärken
Storlek
Storleksjusterbar
Föregående
Nästa
Sida 1 av 3

Bra att veta

Skidhjälm bör bäras i backen

En skidhjälm är det viktigaste skidskyddet som du kan bära. De ger ett utmärkt skydd för hjärnan och det yttre huvudet i händelsen av att du faller eller kraschar. Medvetenheten om huvudskydd vid skidåkning har ökat mycket under de senaste åren, så antalet personer som bär skidhjälm har ökat dramatiskt. De bästa skidhjälmarna är de som är officiellt certifierade och passar ditt huvud korrekt. För att göra det enkelt för dig har alla hjälmar som finns här rätt certifiering, så du behöver inte oroa dig för det - du kan bara koncentrera dig på att välja en hjälm med en design som passar dig.

Det finns ingen skillnad mellan skidhjälmar för män och kvinnor, eftersom huvudstorleken inte varierar så mycket mellan könen.

Viktiga egenskaper hos en skidhjälm

Som tidigare nämnts bör din hjälm vara officiellt certifierad och alla våra hjälmar uppfyller de europeiska säkerhetsstandarderna med koden - EN 1077. MIPS-tekniken är en annan form av skydd som ger stor absorption mot rotationsstötar. Ventilationssystem, justerbart storlekshjul och skidhjälm med visir är andra önskvärda egenskaper du kan leta efter.

Rätt passform på din skidhjälm

Oavsett om det är en skid- eller snowboardhjälm varierar storlekarna från XS - XXL. Storleken anges också i mått på huvudets omkrets. Med hjälp av ett mjukt måttband kan du få detta mått för att hitta din hjälmstorlek. Hjälmen ska kännas tight och får inte röra sig när du skakar huvudet från sida till sida eller upp och ner.

Om du letar efter de perfekta linserna för att se tydligt i backen, gå till vår Ski Goggles-sida.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor