×
Meny

Inlines barn (från 3 år)

Herr|Dam|Barn
  Filter
Färger
Varumärken
Sko storlek
Färdighetsnivå
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Bra att veta

Inlines för barn - bra att rulla långt med

Inlines är populära bland både barn och vuxna. Särskilt äldre barn kan dra stor nytta av inlines, eftersom de är bra att åka längre sträckor på. Det är också en bra idé att välja inlines för barn om familjen planerar att rulla tillsammans, för på inlines blir det lättare för barnet att följa mamma och pappa. På så sätt kan alla köra på nästan samma hastighet och ändå få en hel del skoj ut ur körningen.

Inlines till barn med bra komfort och stöd

Kängan på inlines för barn ger ett bra stöd för foten och vristen, vilket är särskilt fördelaktigt om ditt barn använder sina rullskridskor mycket. Vissa barn rullskridskor har en mjuk känga andra hårda. Båda har sina fördelar och om du väljer det ena eller det andra är en smaksak. Den mjuka kängan är oftast mer bekväm och andas bättre, medans de hårda kängorna är oftast mer stabila och ger mer kontroll.

Tillslutningssystemet på inlines för barn varierar från modell till modell. Vissa modeller har endast spännen, vilket gör det lätt för barnet att ta sina inlines på.

Förbereder dig också för vinterns skridskoåkning med inlines

Om ditt barn är glad för att åka skridskor på vintern eller har planer på att gå ut på isen, kan det vara en fördel med inlines. Tekniken är i själva verket densamma, vilket gör det lättare för ditt barn att byta från land till fruset vatten. Det är således möjligt att åka skridskor året runt och träna inför vintersäsongen av skoj på isen redan på sommaren och vice versa.

Kan inlines användas av små barn?

Ja, inlines kan också användas till yngre barn. Men tänk på att de är mindre stabila vid låg hastighet som side-by-side rullskridskor. Så snart som det finns lite mer hastighet, kommer de att vara åtminstone lika stabila som side-by-side. Därför kan ditt barn ha en liten hjälp i början, tills han / hon har vant sig vid sina nya skridskor och funnit balansen. Kängorna för inlines har dock i allmänhet mer stöd än side-by-side kängor.

Mindre hjulstorlek för små barn

För små barn rekommenderar vi en mindre hjulstorlek på 64-72 mm i diameter, eftersom det ger en lägre tyngdpunkt och därmed gör det lättare att hålla balansen. Som standard behöver du inte tänka så mycket på hjulen, då hjulstorleken redan är en del av tillverkarens tankar och kommer att anpassas till skostorlek och därmed ditt barns ålder.

Alternativa inlines

För spädbarn finns det vissa modeller som består av tre hjul, varav två kan monteras på baktill och ett framtill. Detta kommer att ge ditt barn mer stöd och gör det lättare att hålla balansen. När barnets balans börjar att bli bättre kan ett bakhjul istället infogas i mitten, så rullskridskorna nu blir inlines med tre hjul på rak linje.

Storlek - justerbara rullskridskor till barn

De flesta inlines för barn på denna sida är justerbara. Detta innebär att storleken på rullskridskorna kan justeras allt efter när ditt barn växer. Rullskridskorna justeras typiskt 3-4 storlekar. Det är lättare att hitta rätt storlek med justerbara rullskridskor och ditt barn kommer förmodligen att kunna njuta av dem under flera säsonger innan han/hon växer ur dem.

Följ dessa anvisningar när du behöver hitta rätt storlek:

  • Kom ihåg att alltid läsa storlekstabellen som ni kan se på produktsidorna.
  • Enligt tumregeln bör du gå en storlek upp jämfört med den normala skostorleken, om inte annat anges i storleksguiden.

Säkerhetsutrustning

Kom ihåg att barn - stora som små - alltid ska använda skyddsutrustning när de kör på rullskridskor. Vissa inlines för barn finns med full skyddsutrustning, bestående av knä, armbåge och handledsskydd och hjälm. Om det inte ingår som en paketlösning kan du hitta en hel del skydd i olika modeller och färger på vår hemsida. Med skyddsutrustningen på plats kommer ditt barn inte bara vara väl skyddat, men utrustningen kommer också att göra ditt barn mer säker, så att han/hon snabbt kan utveckla sina färdigheter.

Har du fler frågor om inlines eller är osäker på vilken typ av barn rullskridsko du ska välja? Läs om likheter och skillnader för inlines och side-by-side rullskridskor för barn i vår guide till att köpa rullskridskor för barn.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor