×
Meny

Skidunderhåll

Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Vad behöver du för bra skidunderhåll?

Om du inte har obegränsat med pengar eller folk som tar hand om dina skidor, är det några grundläggande saker du vill veta om hur du underhåller dina längdskidor på ett bra sätt. Ibland kör du på en sten eller lerig terräng, och behöver utföra lite underhåll efteråt för att förlänga livslängden på dina skidor.

I den här kategorin hittar du olika verktyg och utrustning för att underhålla längdskidor. Det är viktigt att underhålla dina längdskidor för att säkerställa optimal prestanda och förlänga skidornas livslängd.

Vi har gjort en lista på viktiga saker för att underhålla dina skidor:

  • Järn för glidvalla - vi rekommenderar ett digitalt vallajärn, det är enklare att kontrollera temperaturen med en digital display.
  • Vallaborttagning för att ta bort gammal valla från skidorna
  • Plastskrapa (sickel) för att skrapa bort valla
  • En borste för att ta bort överflödig valla efter att ha sicklat belaget
  • Ptex-stav för att reparera mindre skador i belaget
  • Stålskrapa för att ta bort överflödig Ptex efter lagning och säkra en jämn yta

Underhåll av vallningsfria skidor

Vallningsfria skidor växer i popularitet, men vad är vallningsfria skidor och hur underhåller du dem? Vallningsfria skidor innebär att du inte behöver valla skidorna lika mycket som "vanliga", vallningsbara skidor. Du behöver fortfarande glidvalla dem emellanåt för att säkerställa att du har ett bra glid.

Om du har en vallningsfri modell med skin/mohair och upplever att iskristaller bildar under skinnet - kan vi rekommendera att du behandlar skinnet för att undvika detta.

SkatePro