×
Meny

Underhåll för Längdskidor

Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Underhåll för längdskidor

Verktyg för underhåll av längdskidor är ett måste om du vill hålla dina skidor i toppskick och få ut det mesta av dem. Undersidan av skidorna kan försämras om de inte behandlas på rätt sätt. Det breda temperaturintervallet, fuktexponering i olika snöförhållanden och smuts kan alla påverka skidornas grepp och glid zon.

Underhåll av längdskidor omfattar vaxning, skrapning och borstning. Rengöringsmedel för stighudar för längdskidor används för att avlägsna smuts från stighuden på klassiska längdskidor. Kolla in vår Fästvalla och Glidvalla om du inte redan har sett vår kollektion av valla för längdskidor

Hur borstar jag mina längdskidor?

När du har vallat dina längdskidor och tagit bort det mesta av vallan med en skidskrapa är det dags att använda borstar. Denna typ av borste hjälper till att ta bort valla som en skrapa inte kan ta bort, och det strukturerar underlaget för att ytterligare förbättra skidans prestanda.

Borsta skidorna från tip till tail med långa drag och med ett medelhögt tryck. När du borstar bör du kunna se de små partiklarna av valla som samlas i slutet av stråket. Fortsätt processen tills du inte kan se några små dam korn längre. En skidborste av nylon är bäst om du ska åka skidor i mycket kalla förhållanden, medan en skidborste av mässing bättre förbereder dina skidor för varmare förhållanden. Att använda en skidborste av tagel är ett bra sätt att avsluta borstningen, oavsett vilka väderförhållanden du åker i.

Om dina vallade klassiska skidor har svårt att få grepp i våt och varm snö så kan du kolla in Klistervalla. Detta ger kick zonen extra grepp när snön är för hal.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor