×
Meny

BMX Hjälm Barn

  Filter
Färger
Varumärken
Storlek
Storleksjusterbar

Bra att veta

BMX hjälm barn - för de yngre åkarna

Unga BMX åkare kör snabbare och hårdare än någonsin, så det är viktigt att de har en korrekt passande, certifierad BMX hjälm för att skydda huvudet. Alla våra ungdomshjälmar är certifierade för en viss nivå av actionsport, vilket du hittar i produktspecifikationerna.

BMX hjälmar för barn är dimensionerade enligt XXS - XXL, huvudomkrets eller en kombination av båda. Att mäta huvudets omkrets är den mest exakta metoden och ett mjukt måttband är det bästa redskapet. Om du vill se hur du på rätt sätt mäter ditt barns huvud så kan du kolla in våran guide Hur ska hjälmen sitta?

BMX hjälm fullface barn - när är den nödvändig?

Full face hjälmar för barn finns tillgängliga för barn som åker i väldigt höga hastigheter och utför svåra tricks och stunts. De kan också vara ett alternativ för barn som bara vill ha den högsta skyddsnivån. Fullface BMX hjälmar täcker sidorna av huvudet samt käken, hakan och munområdet och lämnar bara en öppning för ögon och näsa. I många BMX tävlingar är det ett krav att barnen ska bära en full face hjälm.

Barn behöver också skydd för andra delar av kroppen, för att hålla sig skyddade vid olycksfall. Kolla in våra Barn - Skydd, här finner du knäskydd, armbågsskydd och mer!

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor