×
Meny

Skateboard Risers

Bra att veta

Vad är skateboard risers?

Skateboard risers, även kallat riserpads eller skateboard truck risers, är hårda plastdelar som motverkar wheel bite och ger dig mer utrymme när du åker. Du sätter skateboard riser pads mellan dina truckar och ditt deck, och du får på så sätt mer utrymme från marken. Wheel bite kan vara farligt och kan även skada din bräda, så att skaffa ett par risers är ett enkelt och överkomligt sätt att undvika detta problemet.

Skate risers förväxlas ofta med skateboard shock pads. Risers är tillverkade av plast och är designade för att öka höjden på decket och förhindrar att du får wheel bite. Shock pads är vanligtvis gjorda av gummi eller tjockt skum med målet att absorbera stötar och minska vibrationer när du åker skateboard.

Vilken storlek på skateboard risers behöver jag?

Vilken storlek på riser du behöver beror på hjulens storlek och truckens höjd. Om du till exempel kör en setup med större hjul och har låga eller medelstora truckar så kommer du troligen att behöva tjockare risers. Generellt sett behöver brädor med större hjul tjockare risers som ger mer höjd. Om dina hjul är mindre än 54 mm behöver du troligtvis inte risers. Det finns tre vanliga storlekar på risers: 1/8" (3,175 mm), 1/4" (6,35 mm) och 1/2" (12,7 mm), beroende på hur mycket utrymme du vill ha.

Kom ihåg att om du skaffar risers, behöver du också skaffa längre bultar som passar din nya konfiguration. För att va säker på att du väljer rätt storlek, se gärna vår guide för Köp av Skateboard Bultar & Riser pads.

Den andra saken att ta hänsyn till är vilken form på pads du vill ha: rektangulära eller vinklade. Rektangulär är den klassiska utformningen och är vanligast på skateboards. Vinklade eller kilade risers ändrar vinkeln på truckarna och har därför en större inverkan på åkstilen. Att använda vinklade risers är vanligare på cruisers och longboards.

Om du behöver nya bultar och muttrar till din nya utrustning, spana in vår uppsättning av Skateboard Hardware.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor