×
Meny

Freeskating

Vad är freeskating och vem passar det?

Freeskating, även känt som freestyle inline skating eller urban skating, är en åkstil som kombinerar fitness skating och aggressive skating. Denna åkstil tar vanligtvis plats i städer och stadsmiljöer. Dessa typ av skates kommer med ett hårt skal tåligt mot slag och en högre känga för bättre stabilitet. Freeskates uppskattas vanligtvis av både avancerade åkare och nybörjare som upptäcker inlinesåkning för första gången.

Freeskating stilar: Urban och slalom

Freeskates är en av de mest mångsidiga inlinesen som finns på marknaden. De erbjuder samma rörlighet och hastighet som fitness inlines och kan även användas till slalom skating eller urban skating.

Urban skating

Denna åkstil tillåter freestyleåkare att använda freeskates som ett transportmedel för att ta sig från A till B i stadsmiljö eller för mer påfrestande tricks som påminner om aggressive skating. Vid åkning i stadsmiljö använder åkare vanligtvis hjul med en diameter mellan 90mm och 110mm för att enklare hantera sina freeskates när de åker på tuffare underlag som finns i städerna.

sLALOM SKATING

Slalom skating utförs på släta ytor och är mycket teknisk avancerad stil var åkaren utför skarpa svängar och tricks mellan en rad koner med jämt avstånd. Avancerade slalomåkare utför även danssteg när de glider runt konerna, både under träningspass eller tävling. Till denna åkstil monterar åkarna vanligtvis 76mm, 80mm eller 84mm hjul på sina inlines som ger den bästa manövrerbarheten som behövs för att utföra tricks.

Är freeskating något för dig?

Om du är tveksam om freestyle skating är något för dig så hänger en stor del på vart du bor. Fastän freeskates är mångsidiga så är de mer passande för åkare som bor i städer med större asfalterade vägar. Det fungerar även utmärkt att använda sina freeskates på stora parkeringsområden och liknande ytor.

Freeskates är även ett utmärkt val för dig som vill åka lite längre sträckor på landsvägarna. Speciellt om du är ute efter ett par inlines som garanterar grym kraftöverföring och god hastighetsnivå.

Önskar du läsa mer inlines och rullskridskor? Spana in vår köpguide här: Vilken typ av rullskridskor ska jag välja?

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor