MENY
×

Rullskidpjäxor

  Filter
Varumärken
Sko storlek
Skid Typ
Kompatibla Bindningar
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Rullskidpjäxor och längdpjäxor – vad är skillnaden på dem?

Urvalet för rullskidor har aldrig varit så brett, som det är idag. Förut har det varit ganska normalt att använda sin vinterutrustning såsom längdpjäxor, men nu finns även rullskidpjäxor, som fungerer bättre till förhållanderna än vad kängor till längdskidor gör.

En av grunderna är, att kängorna, som är gjord till rullskidor, inte är isolerede på samma sätt som längdpjäxor. Grunden till detta är att de mindre värmeisoleringade är rullskidpjäxor och det blir betydeligt mer behagelige att använda, när temperaturen är över 5 grader.

Rullskidpjäxor – sammanhanget mellan pris och passform

När det kommer till köp av rullskidpjäxor, är det viktigt, att du inte går för mycket på kompromis med priset. Betalar du lite extra för dina rullskidpjäxor, får du bättre stöd om foten, vilket ger bättre “power transfer”, altså högre fart. Pasformen blir oftast också bättre, jo högre prisnivåerna blir.

När du åker på rullskidor, är det typisk inte en kortvarig distance eller tur. Passar dina kängor inte ordentligt, och dina fötter inte har det behagligt i dem, får du inte en lika bra uplevelse, som du annars kunnde ha fått. Så tänk på dina fötter, och få en bra uplevelse på rullskidor.