×
Meny

Rullskidpjäxor

Rullskidpjäxor vs. längdpjäxor

Mängden av val när det kommer till rullskidpjäxor har aldrig varit så brett som det är idag. Tidigare var det normalt att använda delar av sin vinterutrustning såsom längdpjäxor, men nu för tiden tillverkas det stora mängder av olika typer av rullskidpjäxor som är anpassade just för åkning med rullskidor.

En av anledningarna till att pjäxor till rullskidor är bättre än vanliga längdpjäxor är att pjäxor gjorda för rullskidor har betydligt mindre isolering än vinterkängorna. På grund av den minskade mängden av isolering är ullskidpjäxor betydligt bekvämare att använda när temperaturen stiger över 5 grader.

Pjäxor till rullskidor – pris och passform

När det kommer till köp av rullskidpjäxor, är det viktigt, att du inte kompromissar allt för mycket när det kommer till priset. Om du väljer att betala lite extra för dina pjäxor kommer dina fötter att få bättre och tightare stöd runt om foten vilket leder till ökad kraftöverföring, vilket i sin tur leder till ökad fart. Pris och komfort går i de flesta fall hand i hand, så ett dyrare pris innebär ofta högre komfort och bättre passform.

När du är ute och åker rullskidor, är det sällan en kort tur du har framför dig. Om dina pjäxor ej sitter ordentligt kommer du uppleva ett obehag i dina fötter vilket ofta begränsar din upplevelse från att vara så bra som den egentligen skulle kunna vara. Du bör därför ta hänsyn till dina fötter för att få en riktugt bra upplevelse på dina rullskidor.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor