×
Meny

Rullskidpjäxor

Behöver du specifika rullskidpjäxor?

Rullskidpjäxor har en speciell yttersula och en del fram i tån som gör att de kan fästas till rullskidbindningarna. De är tillverkade på samma sätt som längdskidpjäxor och vissa rullskidåkare använder samma pjäxor till både sina längdskidor och rullskidor.

Eftersom att man åker rullskidor på torr mark där det inte finns någon snö, är oftast rullskidpjäxor lätt fodrade och ofta tillverkade i mesh tyger. Detta betyder att det blir mycket bekvämare och inte lika varmt och svettigt om fötterna under de varmare dagarna. Pjäxan kan också ha en lägre design eftersom rullskidpjäxor inte behöver hindra snö för att ta sig in i pjäxan. Detta ökar också andningsförmågan runt anklarna.

Pjäxor rullskidor - de olika typerna

Det finns två olika typer av rullskidpjäxor, skate och klassisk. Dessa är tillverkad för att passa skate respektive klassisk typ av rullskidåkning. Den huvudsakliga skillnaden mellan de två typerna av pjäxor är att skate pjäxor har extra ankelsupport som hjälper till med skate rörelsen.

Innan du köper dina rullskidpjäxor bör du bestämma dig för vilken typ du vill hålla på med. Om du skulle vilja ha breda valmöjligheter eller bara inte kan bestämma dig, finns det kombi rullskidpjäxor som fungerar till båda typerna.

Typen av rullskidor pjäxor bör vara samma som de bindningar du har eller funderar på att köpa. Spana in vårt utbud av Rullskidbindingar för mer information kring dessa produkter.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor