×
Meny

Rullskridskor Hjul

  Filter
Varumärken
Hjuldiameter
Hjulbredd
Hjul hårdhet

Bra att veta

Vad kännetecknar rullskridskor hjul?

Rullskridskor hjul är bredare vilket förser åkaren med mer kontaktyta till underlaget i jämförelse med inlines hjul. Detta leder till bättre balans. När det kommer till rullskridsko hjul finns det en stor variation av storlek, hårdhet och form. Hjulets diameter mäts i millimeter (mm) och de vanligt förekommande storlekarna är mellan 55mm och 65mm. Hårdheten hos ett rullskridskohjul kallas även för durometer. Angivet i A-skala varierar durometern på hjulet mellan 74A (mycket mjuk) till 105A (mycket hård).

Vilken storlek ska jag välja på rullskridskohjul?

Vilka rullskridskor hjul du ska välja beror på din åkstil. Stilarna kan delas upp i två kategorier - Åkning inomhus och åkning utomhus.

Hjul till rullskridskor för åkning inomhus är typiskt små eller i medium storlek vilket erbjuder mer kontroll och manövreringsförmåga. Åkare intresserade av dans och disco föredrar ofta hjul med en diameter på 62mm med en bredd på 35 till 44mm. För konståkning används ofta hjul med en diameter på 55-65mm och 30-31mm i bredd. Rullskridskohjul för åkning utomhus är större med en rundad yta för ökad stabilitet. Typiska utomhus hjul har en diameter på 55-65mm och en bredd på cirka 40mm.

Hårdhet hos hjul till rullskridskor: Inne & Ute

De som är mest intresserade av disco och konståkning inomhus föredrar ofta hårdare hjul för ökad hastighet på jämna ytor. Den vanliga standarden ligger mellan en hårdhet på 97A och 103A. De åkare som använder sina rullskridskor utomhus för hobby och fitness föredrar ofta mjukare hjul som även fungerar som stötdämpare på ojämnt underlag. Denna typ av hjul har en hårdhet mellan 78A till 85A. Det finns även hårdare hjul för åkning utomhus för de som är ute efter högra hastigheter, dessa hjul har en hårdhet mellan 95A och 98A.

Är du mer till roller derby? Kolla då in vårt utbud med Hjul till derby rullskridskor.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor