×
Meny

Hjul till Rullskridskor

  Filter
Varumärken
Hjuldiameter
Hjulbredd
Hjul hårdhet

Bra att veta

På denna sida hittar du rullskridskohjul för utomhusbruk och inomhusbruk i olika storlekar och färger, så att du kan hitta något som passar dina behov och din smak. Vill du till exempel Friday Night skridskoåkning, kan du hitta några häftiga lysande hjul som tänds när hjulet snurrar runt - bara att sätta färg på resan.

Alla skridskohjul säljs utan kullager (om inte annat anges). Vissa hjul säljs individuellt, andra i set om fyra. i paketet. Läs beskrivningen av varje produkt för att få mer specifik information om aktuellt hjul.

Hjuldiameter

Quad rullskridsko hjul skiljer sig mycket från inline-hjul. Rullskridsko hjul har en annan diameter, som typiskt är 62-70 mm. Med bredare hjul gör det också lättare att balansera på rullskridskorn. Detta beror på att hjulen har en större kontaktyta, som innehåller mer rullmotstånd och därför större kontroll.

Diametern påverkar också hur snabbt du kan komma igång, och hur väl du kan hålla jämna steg. Med en högre diameter uppnår du en högre hastighet, där du med en lägre diameter, i sin tur, kommer att bli lättare att styra dina rullskridskor.

Hjul hårdhet

Du kan hitta både utomhus och inomhus rullskridsko hjul här. Utomhus hjul för rullskridskor är mjukare, så att du får bättre grepp (vägg grepp) på asfalten. De har normalt en hårdhet mellan 78A-82A. Inomhus hjulen är dock svårare och har typiskt ett högre A-nummer. Dessa hjul används exempelvis som Derby hjulen bara användas inomhus. Några av hjulen på den sida kan också användas för hockey och aggressive skating.

SkatePro