Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

BMX Styre

  Filter
Färger
Varumärken
Styr höjd
Bar design
Stem diameter
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Bra att veta

Vad behöver jag veta om BMX styren?

Styret till BMX-cyklar är viktigt för att behålla kontrollen. De är starka och hållbara och är vanligtvis tillverkade av 4130 Chromoly, aluminium eller höghållfast stål. Många styr är också värmebehandlade, en process som stärker styret ytterligare.

BMX-styren kan delas in i tvådelade och fyrdelade styren. Tvådelade styren är tillverkade av två rör, där det ena är böjt för att bilda huvudstången och det andra korsar "U:et" mellan handtagen för att ge stabilitet. Fyradelade styren består av två huvudstänger som är placerade vertikalt mitt emot varandra och som hålls ihop av två tvärstänger. Vilken typ du väljer beror på din personliga stil och har liten inverkan på din körning.

Hur mäter man BMX styren?

När man köper ett BMX-styre finns det fyra saker att ta hänsyn till: rise, bredd, upsweep och backsweep. Styrets upsweep är graden av den vinkel i vilken handtagen pekar uppåt. Backsweep hänvisar till att styret böjer sig tillbaka från mitten. Upsweep och backsweep har liten inverkan på hur din cykel känns och är en mer personlig preferens. Rise avser styrets höjd och mäts från styrets lägsta till högsta punkt. Bredden kan mätas från den ena änden till den andra änden av styret. Styrenas bredd varierar från cirka 27 till 31 tum. Men låt oss snacka om några enkla regler för att välja rätt bar.

Vilken storlek behöver jag på mitt BMX styre?

Rise eller höjden på ditt styre beror till stor del på dina personliga preferenser. Många längre cyklister föredrar dock ett högre styre, de är oftast bekvämare att köra eftersom de inte behöver luta sig lika mycket. Titta på vår BMX Styre Storleksguide för att få en bättre uppfattning om vilken höjd du bör välja.

När det gäller bredd rekommenderas det att du skaffar ett styre som matchar bredden på dina axlar. Ett något bredare styre ger dig mer stabilitet när du cyklar, även om vissa cyklister väljer ett något smalare styre för att få mer utrymme för knäna.

Om du vill skaffa ett par nya handtag till ditt styre kan du gå över till vår sida med BMX Handtag.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor