MENY
×

BMX Handtag

  Filter
Färger
Varumärken
Styr höjd
Styr breda
Frempind diemeter

BMX-handtag: Gör det lättare att få tag på dessa tricks

BMX barer har ett utseende som ser lika ut men de är dem inte. Den lilla skillnaden i formen av handtagen för freestyle BMX cyklar har ett stort inflytande på hur din cykel reagerar när du gör manuella tricks eller snurrar styret.

Storleken av BMX handtag

BMX-handtag finns i olika modeller och storlekar. Både höjd och bredd på BMX-styrenheterna mäts i tum. BMX-handtag är 8 till 10 tum höga och 28 till 30 tum breda.

BMX-handtagen är gjorda av antingen aluminium eller tyngre ståltyper. De flesta handtagsenheter för freestylecyklar är gjorda av stål, vilket är lätt, starkt och hållbart. De flesta BMX-handtag för racecyklar är gjorda av aluminium för att hålla cykeln så lätt som möjligt.

Många av de dyrare staplarna som du hittar i denna kategori värmebehandlas vilket är en process som stärker metallen och därigenom minimerar risken för att stången böjer eller bryts under användning.

Två-delad VS. fyrdelad bar

Handtag för freestyle BMX cyklar kan delas upp i två delar.

  • Två-delad bar: Den här typen av BMX handtag är gjord från två tuber. Den första tuben är böjbar på flera platser för att forma huvud baren. Den andra baren är tunnare och sträcker sig över mitten för styrka och stelhet.
  • Fyra-delad bar: Denna typ av BMX bar innehåller två bars som har position vertikalt mot varandra. De två "huvud baren" hålls ihop med två kryssbars. En i botten och en i mitten.