×
Meny

BMX Styre

  Filter
Färger
Varumärken
Styr höjd
Bar design
Stem diameter
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Vad behöver jag veta om ett Freestyle BMX styre?

Styren för freestyle BMX-cyklar är viktiga för att behålla kontrollen på dina två hjul och bemästra dina trick. BMX styren är starka och hållbara och är vanligtvis tillverkade av 4130 kromoly eller höghållfast stål. Många styren är också värmebehandlade, en process som stärker styret ytterligare.

BMX styrem kan kategoriseras mellan tvådelade och fyrdelade styren. Tvådelade styren är tillverkade av två rör, där det ena är böjt för att bilda huvudstången och det andra ger stabilitet. Fyrdelade styr är två huvudstänger som är placerade vertikalt mitt emot varandra och som hålls ihop av två tvärstänger. Vilken typ du väljer beror på din personliga stil och har liten inverkan på din körning.

Hur mäter man BMX styren?

När man köper ett par BMX styre är det fyra saker att ta hänsyn till: höjd, bredd, uppåt- och bakåtböjningen. Din styrstångs upsweep är den utsträckning som styrstången böjer sig uppåt från den övre böjen till styrstångens utsida. Backsweep avser att stängerna böjer sig tillbaka från mitten. Uppåt- och bakåtböjningen har liten inverkan på hur din cykel känns och är en mer personlig preferens. Höjningen avser styrets höjd och mäts från styrets lägsta till högsta punkt. Bredden kan mätas från den yttersta punkten på varje bar. Bredden på styrstängerna varierar från cirka 27 till 31 tum. Men låt oss tala om några enkla regler för att välja rätt bar.

Vilken storlek BMX-handtag behöver jag?

Höjden på ditt styren beror till stor del på dina personliga preferenser. Många längre cyklister föredrar dock högre styren, eftersom de är bekvämare och inte behöver huka sig lika mycket. Titta på vår storleksguide för Freestyle-handtag för att få en uppfattning om vilken höjd du bör välja.

När det gäller bredd rekommenderas att du skaffar ett styre som matchar bredden på dina axlar. Yngre ryttare kommer troligen att få mer glädje av ett mindre styre.

Är du mer intresserad av att tävla med din BMX? Kolla in våra Race BMX styren.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor