×
Meny

Kickbike Broms & Fenders

  Filter
Varumärken
Broms typ
Hjul diameter

Bra att veta

Håll kontrollen med en kickbike broms

Det finns tre huvudkategorier av sparkcykel bromsar: fenders, flex fenders och fjäder bromsar. Vissa sparkcyklar har dem förinstallerade och andra inte, vilket innebär att du måste välja den typ som är kompatibel med din sparkcykel. Alla sparkcykel bromsar sitter på bakhjulet och är lätta att installera och tillräckligt hållbara för att hålla länge.

Sparkcykel broms - fenders, flex fenders och fjäder broms, vad är skillnaden?

Vanliga sparkcykel fenders är utformade för att hindra din bakfot från att komma i kontakt med bakhjulet. Detta är särskilt användbart när din fot landar för långt mot däckets ände efter att ha försökt göra trick som en tail whip eller en spin. Fendern blockerar foten från att komma i kontakt med det snurrande bakhjulet och gör att du kan rulla ut ur tricket ostört.

Flex fenders är, som namnet antyder, flexibla eftersom de kan böjas när du trycker på dem med bakfoten. Detta är en användbar metod för att sänka hastigheten, men det är viktigt att komma ihåg att aldrig trycka så hårt att hjulet slutar snurra. Detta kommer att resultera i platta fläckar och kan förstöra hjulets prestanda.

Det sista bromssystemet som nämns här är fjäder bromsen. Den innehåller en spiralfjäder som håller bromsen på avstånd från hjulet, men den kan tryckas på med foten för att bromsa. Denna bromstyp tenderar att ge ifrån sig mer ljud än fenders och kan kräva mer underhåll.

Oavsett vilket bromssystem du väljer ska du komma ihåg att det måste vara kompatibelt med ditt deck och passa den storlek på hjulen du kör. Om du vill ha mer information om detta kan du läsa våran guide till Köp av broms till sparkcykel.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor