×
Meny

Kickbike bromsar & Fenders

  Filter
Varumärken
Broms typ
Hjul diameter

Bra att veta

Kickbike broms - fjäder vs. flex fender

På denna sida kan du se vårt utbud av bromsar till sparkcyklar. Vi erbjuder bromsar för nybörjare, proffs och allt där i mellan. Bromsarna är hållbara men prisvärda, vilket gör det enkelt för dig att hålla dig inom din budget.

Bromsar på sparkcyklar monteras alltid på bakhjulet. Du kan vanligtvis finna två typer: en fjäderbroms och flex fender broms. En fjäderbroms är en vanlig broms som du oftast hittar på barn- och nybörjarsparkcyklar till lägre priser. Fjäderbromsen består av tre delar: själva bromsen, en fjäder och en monteringsbult. Efter en tid kan fjädern förlora sin styrka, vilket kan tyda på att fjädern måste bytas ut.

Det finns också en annan typ av broms, nämligen en flex fender broms som består av endast en del. Den skruvas med en eller flera skruvar ner i däcket på en tricksparkcykel. Denna typ av broms är mer hållbar än en fjäderbroms och ses därför ofta på sparkcyklar i den högre prisklassen.

Vad är en fixed fender?

En fixed fender är egentligen en bit metall eller aluminium som är monterad istället för en fjäder eller flex fender-broms. Detta betyder att du kommer att behöva använda dina skor för att bromsa istället för "en klassisk sparkcykelbroms".

Varför är detta en fördel? Det finns många svar på den frågan. Först och främst, med en fixed foot fender, undviker du risken att din fot kommer åt bromsen eller fastnar i hjulet när till exempel hoppar i stora trappor, gör en 180 eller åker fakie.

För det andra handlar fixed fenders om stil, många riders känner att en fixed fender har en positiv effekt på deras prestation, och samtidigt tillför de något till deras åkstil.

Så finner du en kompatibel sparkcykel broms

Alla bromsar passar inte med alla deck och alla bromsar kan heller inte användas med hjul i alla storlekar. Det är därför viktigt att kolla upp om den broms du önskar att använda dig av faktiskt passar till de sparkcykel delar som du har. Du finner information kring kompatibilitet i specifikationerna på alla produkter. Det anges vilken hjuldiametet som passar med bromsen och vilken typ av broms det är. Kom ihåg att monteringshålen på bromsen även skal passa med monteringshålen på ditt deck.

Om du är osäker på vilken broms du ska välja är du välkommen att kontakta oss eller läsa mer i vår guide till köp av broms till sparkcykel.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor