×
MENY

Bromsar till trick sparkcykel

  Filter
Varumärken

Bromsar till sparkcyklar - fjäder vs. flex fender

På denna sida kan du se vårt utbud av bromsar till sparkcyklar. Vi erbjuder bromsar för nybörjare, proffs och allt där i mellan. Bromsarna är hållbara men prisvärda, vilket gör det enkelt för dig att hålla dig inom din budget.

Bromsar på sparkcyklar monteras alltid på bakhjulet. Du kan välja mellan två typer: en fjäderbroms och flex fender broms. En fjäderbroms är en vanlig broms som du oftast hittar på barn- och nybörjarsparkcyklar till lägre priser. Fjäderbromsen består av tre delar: själva bromsen, en fjäder och en monteringsbult. Efter en tid kan fjädern förlora sin styrka, vilket kan tyda på att fjädern måste bytas ut.

Det finns också en annan typ av broms, nämligen en flex fender broms som består av endast en del. Den skruvas med en eller flera skruvar ner i däcket. Denna typ av broms är mer hållbar än en fjäderbroms och ses därför ofta på sparkcyklar i den högre prisklassen.

Passar bromsen till ditt däck och dina hjul?

Kom ihåg att vara uppmärksam på om bromsen passar till din hjuldiameter och ditt däck. I specifikationerna kan du hitta information om kompatibilitet för varje produkt. Här kan du också se hjuldiametern som bromsen passar med och vilken bromstyp det är. Kom ihåg att monteringshålen på bromsen också måste passa monteringshålen på ditt däck.

För att läsa mer om bromsar till sparkcyklar, läs vår guide till köp av broms till sparkcykel.